SJU Buzău angajează medici pe perioadă determinată

Este vorba de cinci posturi care urmează să fie scoase la concurs în perioada următoare, cele mai multe dintre acestea fiind la Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov.

 

După o nouă tentativă care nu și-a atins efectul scontat, de a completa schema de personal cu noi medici specialiști la Centrul Multifunțional Pârscov, Spitalul Județean de Urgență Buzău face o nouă încercare. De această dată au fost scoase la concurs cinci posturi de medici cu contract pe perioadă determinată.

Unitatea medicală a scos la concurs 17 posturi de medici, în cursul lunii octombrie a anului trecut, dar pentru care s-au arătat intertesați doar patru specialiști. Unul dintre ei și-a retras însă dosarul chiar cu câteva zile înaintea datei la care ar fi trebuit să susțină examenul.

Singurul aspect îmbucurător ar fi faptul că, în sfârșit, a fost găsit un medic interesat să lucreze în cadrul noului Centru de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, centru care ar urma să fie deschis în cursul acestei luni, după cum a dat asigurari managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

Astfel, s-a putut da și startul angajarilor de personal auxiliar pentru această secție exterioară a celei mai mari unități medicale din județ, iar conducerea Spitalului Județean continuă să caute sluții pentru completarea numărului de specialiști.

 

Astfel, SJU Buzău va organiza un nou concurs de angajare, pentru cinci posturi de medic, pe o perioadă determinată. Trei dintre acestea sunt în cadrul centrului de la Pârscov, fiind vorba de un post de medic specialist în Obstetrică-Ginecologie, un specialist ORL și un medic specialist în Chirurgie Generală, pentru cabinetele se specialitate ale centrului, pentru care conducerea spitalului are promisiuni din partea unor specialiști.

Acestora li se adaugă un post de medic specialist în Medicină Generală sau Medicină de Familie care urmează să fie încadrat pe o perioadă determinată la UPU-SMURD -una din secțiile cu cel mai mare deficit de personal, și un post de specialist în Medicină Internă pentru secția de Medicină Internă a spitalului.

Înscrierile se pot face la Serviciul de Resurse Umane al SJU Buzău până la data de 15 ianuarie, concursurile urmând să aibă loc până pe 5 februarie, datele fiind stabilite în perioada următoare pentru fiecare specialitate, în parte.

 

Dosarul de înscriere la concurs trebuie să conțină o cerere în care se menţioneaza postul pentru care candidatul dorește să concureze, copia xerox de pe diploma de medic şi adeverința sau certificatul de confirmare în gradul profesional, copie a certificatului de membru al organizaţiei profesionale cu viza pe anul în curs, dovadă din care să rezulte că nu a fost sanctionat de Colegiul Medicilor din Romania, acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în anexa nr. 3 la Ordin,  cazierul judiciar, certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic şi neuropsihic pentru exercitarea activităţii pentru postul pentru care candidează, chitanță de plata a taxei de concurs – care este în valoare de 150 de lei – și copia actului de identitate în termen de valabilitate.

În altă ordine de idei, azi are loc ultimul examen pentru posturile de medici scoase la concurs de SJU Buzau în luna octombrie. Este vorba de examenul pentru ocuparea postului de medic infecționist la secția de Boli Infecțioase, pe care singurul candidat, medicul  Zonda Laszlo Iulian, îl susține azi la Institutul Național de Boli infecțioase Matei Balș.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*