SJU Buzău a dat startul angajărilor de personal auxiliar pentru Centrul de Sănătate de la Pârscov

18 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Concursurile vor avea loc la jumătatea lunii viitoare, iar candidații interesați pentru cele 17 posturi de asistenți și îngrijitoare scoase la concurs, își pot depune dosarele până pe 4 ianuarie.

 

Lucrurile încep să se miște,ișor, ușor, și în ceea ce privește Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Pârscov, a cărui deschidere a fost mult întârziată și chiar pusă în pericol de faptul că medicii nu se arată foarte interesați să lucreze aici. După o primă tentaivă de angajare a unor medici, care a fost sortită eșecului, întrucât niciun candidat nu și-a depus dosarul, Spitalul Județean de Urgență Buzău, a cărui secție exterioară va fi centrul de la Pârscov, a făcut o nouă încercare, scoțând din nou la concurs cinci posturi pentru unitatea respectivă.

Deși la concurs nu s-a înscris decât un singur medic, respectiv dr. Eugenia Mazâlu, specialist în obstetrică-ginecologie, un prim pas a fost făcut odată cu încadrarea unui medic titular, conducerea SJU putând astfel să organizeze un nou concurs pentru incadrarea de personal auxiliar, continuând în același timp demersurile pentru asigurarea numărului necesar de medici.

Astfel, după ce managerul SJU Buzău a dat asigurări că centrul de la Pârscov se va deschide în prima lună din 2018, unitatea medicală a publicat, zilele acestea, anunțul referitor la scoaterea la concurs a 17 posturi pentru personalul auxiliar, mai exact câte șase posturi de asistent medical și asistent medical debutant, cărora li se mai adaugă cinci posturi de ingrijitoare.

 

Candidații interesați să concureze pentru unul din aceste posturi își pot depune dosarele la Serviciul de Resurse Umane al SJU Buzău până pe data de 4 ianuarie 2018, ora 12.00. Taxa de concurs este de 50 de lei și va fi achitată la casieria spitalului, iar examenul va avea loc la jumătatea lunii viitoare. Până pe data de 8 ianuarie va avea loc etapa de selecție a dosarelor, lista candidaților admiși pentru a susține examenul fiind publicată pe 9 ianuarie, eventualele contestații fiind primite în data de 10 ianuarie, pentru ca pe 11 să fie afișate listele finale cu numele candidaților.

Pe data de 15 ianuarie, cu începere de la ora 10.00, va avea loc proba scrisă, ale cărei rezultate vor fi afișate a doua zi, iar pe 18 vor fi afișate rezultatele soluționarii eventualelor contestații. În ziua examenului, candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs de la sediul SJU Buzău, încă dela ora 9.30.

 

Cei care vor obține baremul minim de 50 de puncte din maximul de 100 posibile vor fi declarați admiși și vor participa la proba următoare, care constă în susținerea interviului. Aceasta va avea loc pe 19 ianuarie, iar pe 22 vor fi anunțate rezultatele, până pe 25 urmând a fi rezolvate contestațiile, iar pe 26 ianuarie fiind afișate rezultatele finale. Stabilirea candidaților care urmează să ocupe posturile scoase la concurs se va face in ordinea mediei generale, determinate pe baza mediei aritmetice a punctajelor obținute de candidați la fiecare probă, fiind admiși candidații care au obținut punctajul cel mai mare pentru postul pentru care au concurat.

În cazul candidaților pentru posturile de asistent medical și asistent medical debutant, condițiile de paricipare la concurs sunt legate de deținerea diplomei de absolvire a școlii sanitare postliceale sau echivalentă în profilul medicină generală, a certificatului de membru eliberat de organizația profesională OAMGMAMR, a avizului anual pentru autorizarea exercitării profesiei, eliberat de OAMGMAMR și a unei adeverințe de participare la concurs eliberată de aceeași organizație. Candidații trebuie să aibă și cunoștinte de operare PC, iar cu excepția debutanților, asistenții medicali trebuie să facă dovada unei vechimi în profesie de cel puțin șase luni.

Pentru cele 5 posturi de îngrijitoare, singura condiție impusă candidaților este aceea de a fi absolvenți de școală generală, studii medii sau școală profesională. Mai multe amănunte legate de documentele care trebuie incluse în dosarul de candidat pot fi aflate aici.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*