Concurență acerbă pentru posturile de asistent medical de la SJU Buzău

11 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

Concursul de angajare debutează mâine, cu proba scrisă, unitatea medicală punând „la bătaie” 11 posturi de asistent, cele mai multe în cadrul Unității de Primire Urgențe (UPU).

 

Mâine debutează concursul pe care Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău îl organizează pentru ocuparea a 9 posturi vacante de asistent medical în cadrul UPU-SMURD, cărora li se adaugă alte două posturi de asistent în cadrul cabinetului de Pediatrie din Ambulatoriu și al secției de Oncologie, precum și trei posturi de personal nemedical.

În urma selecției dosarelor s-a confirmat, încă o dată, că locurile de asistent medical sunt la mare căutare, numărul candidaților depășindu-l cu mult pe cel a locurilor disponibile.

Astfel, pentru cele 9 posturi de la UPU vor concura 49 de candidați, iar „bătălia” cea mai mare se va da pe cele 4 posturi de asistent medical debutant. Pentru unul din aceste posturi vor concura 35 de candidați, concurența fiind astfel de aproape 9 pe loc. În același timp, la UPU mai sunt disponibile și cinci posturi de asistent medical, pe care vor concura doar 14 candidați, ceea ce înseamnă o concurență de aproape 3 pe loc.

În cadrul aceleiași secții este scos la concurs și un post de asistent social, pentru care s-au înscris doi candidați.

 

Pentru postul de asistent medical la cabinetul de Pediatrie din ambulatoriu vor concura 6 candidați, în timp ce postul de asistent medical debutant la Oncologie este vizat de 9 candidați.

Concurență va fi și pe posturile de referent din cadrul Serviciului Achiziții, pentru care s-au înscris 14 candidați, însă dosarul unuia dintre ei a fost respins pe motiv că nu făcea dovada studiilor necesare. Astfel, pentru postul de referent de specialitate debutant vor concura 9 candidați, în timp ce pentru cel de referent de specialitate gradul 3, concurența va fi de patru pe loc.

SJU Buzău a mai scos la concurs un post de referent de specialitate gradul 2 în cadrul Compartimentului protecția datelor cu caracter personal, pentru care și-au depus dosarele doi candidați.

 

Concursul va debuta mâine, de la ora 10.00, cu proba scrisă, care se va susține la sediul universității Bioterra, de lângă Drăgaică. Concurenții trebuie să fie prezenți în sală până cel târziu la ora 9.30, când se va face apelul nominal, iar identitatea concurenților se va confirma pe baza actului de identitate valabil, pe care aceștia trebuie să îl aibă asupra lor.

Între timp, au fost stabilite și data și locația concursului pentru ocuparea unui post de farmacist în cadrul Farmaciei Oncologie TBC Contagioase  a spitalului buzoian. Acesta va avea loc pe 16 decembrie, cu începere de la ora 8.30, la sediul Facultății de Farmacie din cadrul UMF Carol Davila.

Postul fusese inițial  scos la concurs în cursul lunii mai, la acea vreme înscriindu-se doi candidați. Din motive obiective, SJU Buzău a trebuit să amâne concursul, care a fost reprogramat pentru luna decembrie.

De această, dată celor doi candidați care se înscriseseră în cursă în luna mai, și care și-au depus din nou dosarele, li s-au alăturat alți patru farmaciști, astfel că va fi o concurență de șase pe loc.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*