Dezastru la proba scrisă pentru asistenții medicali care-și doreau să lucreze la UPU Buzău

15 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

Niciun „debutant” nu a promovat examenul, doar doi candidați „cu experință” au reușut să obțină note de 5 și 6, iar marea majoritate a candidaților au demonstrat că nu au minimul de pregătire necesară, cele mai multe note obținute fiind de între 1 și 3.

 

După cum Sanatateabuzoiană.ro anunța la începutul acestei săptămâni, a fost bătălie mare pentru cele nouă locuri de asistent medical pe care Spitalul Județean de Urgență Buzău le-a scos la concurs pentru UPU-SMURD. Nu mai puțin de 49 de candidați s-au înscris la concursul care a debutat marți, cu proba scrisă. Dintre aceștia 35, au candidat pe unul din cele patru posturi de asistent medical debutant, în timp ce alți 14 candidați și-au depus dosarele pentru unul din cele cinci posturi de asistent medical. Concurența s-a stins însă repede după prima probă, marea majoritate a candidaților dovedind că s-au înscris la concurs mai mult pentru a-și încerca norocul decât pentru a dovedi că au miniumul de pregătire necesară, deși se știe, această secție este una în care reacția promptă, rapidă și profesionistă este vitală, linia dintre viață și moarte fiind extrem de fragilă.

Cel mai tare au dezamăgit asistenții medicali debutanți, abia ieșiți de pe băncile școlilor sanitare, care dacă la pregătirea practică ar fi avut o scuză, au dovedit că și la pregătirea teoretică sunt departe de așteptări. Astfel, deși concurența a fost aproape nouă pe un loc, niciunul dintre cei dintre cei 35 de candidați nu a reușit să obțină cel puțin 50 de puncte la proba scrisă, pentru a se califica pentru următoarea probă a concursului.  Șapte dintre ei au abandonat lupta dinainte, alegând să nu se mai prezinte la examen, în timp ce restul colegilor s-au făcut de râs cu „succes”.

 

Absolut toți au fost respinși, cel mai bine „pregătit” candidat reușind să obțină doar 46,5 puncte, cu 3,5 mai puține decât baremul minim necesar pentru calificarea la interviu. La polul opus, ultimii pe listă au fost notați doar cu 10 puncte din 100 posibile, adică au știut „carte” de nota 1,00. Prin urmare, cele patru posturi de asistent debutant la UPU vor rămâne și de această dată neocupate, în ciuda concurenței mari.

Nici la examenul pentru posturile de asistent medical din cadrul aceleiași secții lucrurile nu au stat mult mai bine, doar că de această dată au existat doi candidați care „au salvat onoarea” breslei. Din cei 14 candidați înscriși la concurs, 13 s-au prezentat la examen, iar pentru interviu s-au calificat doar doi. Unul dintre ei a fost notat cu 60 de puncte, celălalt cu 55, în timp ce restul candidaților au obținut între 44 și 0 puncte.

Prin urmare, și de această dată, concursul de la UPU s-a desfășurat sub sloganul „mulți veniți, puțini aleși”, din totalul de 49 de candidați, doar doi reușind să treacă de baremul minim la prima probă.

Desigur, candidații s-au plâns de dificultatea subiectelor, dar poate ar trebui să se gândească mai mult la faptul că pentru a lucra într-o astfel de secție este nevoie de pregătire temeinică și de profesionalism, pentru că realitatea de zi cu zi a acestui domeniu nu are aproape nimic de-a face cu ceea ce au văzut în „Anatomia lui Grey” sau „Doctor House”, iar pentru a putea face față în acest domeniu este nevoie de „multă carte, curaj, pofta de a învăța mereu lucruri noi, rapiditate în luarea deciziilor și abilități speciale în executarea sigură și rapidă a manevrelor medicale”.

 

Tot în această perioadă, spitalul a mai scos la concurs un post de asistent medical debutant pentru secția Oncologie și un alt post de asistent medical pentru cabinetul de Pediatrie din Ambulatoriu.

În primul caz, din cei nouă candidați înscriși, la proba scrisă s-au prezentat doar șase. Doi au fost respinși, cu 34 și 39 de puncte, dar unul dintre concurenți a demonstrat că este foarte bine pregătit și a reușit performanța de a obține maximul de 100 de puncte, ceilalți fiind notați cu 83, 68 și 62 de puncte.

În ceea ce privește postul din Ambulatoriu, la examen s-au prezentat cinci din cei șase candidați înscriși și toți au reușit să se califice pentru interviu, cu note cuprinse între 84 și 65 de puncte.

În același timp, pentru postul de asistent social la UPU s-au înscris doi candidați, iar unul a fost respins, cu 41 de puncte, în timp ce al doilea a fost admis pentru interviu, după ce a fost notat cu 82 de puncte la proba scrisă.

O surpriză neplăcută a venit și din partea candidaților pentru postul de referent de specialitate gradul 3 la Serviciul Achiziții unde, din cei patru înscriși la concurs, unul a absentat, iar ceilalți au fost respinși, cu punctaje cuprinse între 34,33 și 3,60.

Pentru postul de referent de specialitate debutant au fost admiși, la limită, doi candidați, cu 51,33 și 50,33 de puncte, în timp ce șase au fost respinși, unul dintre ei chiar cu 0 puncte, iar un al șaptelea a lipsit de la examen.

Proba interviului pentru candidații care au reușit să treacă de proba scrisă va avea loc luni, la sediul Spitalului Județean.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*