Concurență pe patru din cele cinci posturi de personal nemedical de la SJU Buzău

În total, 18 candidați și-au depus dosarele pentru concursurile de angajare care vor debuta vineri, cu proba scrisă.

 

Săptămâna aceasta s-a încheiat etapa de selecție a dosarelor pentru concursurile de angajare pe care Spitalul Județean de Urgență Buzău le organizează începând cu data de vineri, 12 aprilie, în vederea ocupării a cinci posturi vacante, destinate personalului nemedical. Este vorba de un post de consilier juridic, două posturi de referent de specialitate la Serviciul de Resurse Umane, un post de șef de birou la Biroul Tehnic și un post de muncitor cu calificarea de frizer, posturi pentru care perioada de depunere a dosarelor s-a încheiat pe 4 aprilie.

În total, și-au manifestat interesul pentru aceste posturi 18 candidați, care și-au depus dosarele până la termenul limită, cu toți fiind declarați admiși în urma etapei de selecție, conform anunțului publicat pe site-ul spitalului județean.

Dintre toate cele cinci posturi, cel mai slab interes l-a suscitat cel de șef de birou în cadrul Biroului Tehnic, probabil și din cauza condițiilor speciale care impuneau deținerea unei diplome de licență mecanică fină – aparate optice și biomedicale, cel puțin doi ani vechime în specialitatea studiilor și cunoștințe de operare pe calculator. Astfel, pentru acest post și-a depus dosarul un singur candidat, care va concura doar cu el însuși, fiind suficient să obțină la ambele probe punctajul minim necesar promovării, pentru a obține postul.

 

Cei mai mulți candidați s-au înscris la concursul pentru cele două posturi de referent de specialitate gradul III, în cadrul Serviciului de Resurse Umane. Au fost depuse 10 dosare, toate fiind aprobate în urma etapei de selecție, astfel că pentru aceste posturi, concurența va fi cea mai mare, de cinci candidați pe loc. Pe locul doi în ceea ce privește concurența este postul de frizer, pentru care se vor „bate” patru candidați, în timp ce pentru postul de consilier juridic gradul IA, vor candida trei concurenți.

Astăzi ar trebui să fie depuse contestațiile la etapa de selecție a dosarelor, însă, dat fiind faptul că niciunul dintre candidați nu a fost respins, e greu de crezut că va fi depusă o astfel de contestație, cei 18 candidați concentrându-și atenția pe proba scrisă a examenului, care va avea loc vineri.

 

Proba scrisă se va susține la sediul SJU Buzău, cu începere de la ora 10.00, însă candidații trebuie să fie prezenți în sala de examen cel târziu până la ora 9.30, având asupra lor un act de identitate. În intervalul 9.30-10.00 se va face prezența, iar identitatea candidaților va fi verificată pe baza documentului pe care trebuie să îl aibă asupra lor, urmând ca apoi să se treacă la examenul propriu-zis.

Rezultatele la proba scrisă se vor publica luni, pe 15 aprilie, iar până a doua zi vor putea fi depuse contestații, ale căror rezultate se vor afișa miercuri, 17 aprilie. Candidații care au trecut de prima probă vor participa la interviu, care va avea loc tot la sediul spitalului, pe data de 18 aprilie. Rezultatele acestei probe se vor afișa a doua zi, fiind urmate de perioada de depunere a contestațiilor, urmând ca rezultatele finale ale concursului să fie publicate pe 24 aprilie.

La fiecare dintre cele două probe, candidații trebuie să obțină cel puțin 50 de puncte din maximul de 100, în cazul postului de șef de birou, baremul minim fiind de 70 de puncte, întrucât este vorba de o funcție de conducere. Cei care nu vor reuși să îndeplinească acest barem vor fi respinși, iar câștigători vor fi desemnați candidații care vor obține cea mai mare medie generală, în urma susținerii și promovării celor două probe.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*