Doar 10 din 64 de candidați la un post de asistent medical la SJU Buzău au obținut note de trecere

22 noiembrie 2019 | 0 comentarii |

Numai patru dintre ei vor fi și angajați, iar cele mai bune rezultate la concursul organizat de unitatea medicală a obținut Maria Ionela Durbacă, ea adjudecându-și postul de asistent medical debutant vacant din secția de Oncologie medicală. 

 

Examenul pentru ocuparea celor 11 posturi de asistent medical și asistent medical debutant, precum și pentru alte 3 posturi de personal nemedical scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău s-a încheiat. Au fost soluționate și contestațiile, așa că rezultatele finale au fost afișate, iar cei care au obținut cele mai mari punctaje vor fi și angajați, în perioada următoare.

Așa cum Sanatateabuzoiană.ro a arătat în articolele anterioare, cea mai mare „bătălie” a fost pe cele nouă posturi de asistent medical din cadrul secției UPU-SMURD, pentru care s-au înscris 49 de candidați, 35 dintre ei concurând pe unul din cele patru posturi de asistent medical debutant, iar alți 14 pentru unul din cele cinci posturi de asistent medical scoase la concurs. Concurența s-a stins însă repede după proba scrisă, la interviu nereușind să acceadă niciun debutant, notele obținute de concurenți fiind, în marea lor majoritate, între 1 și 3. Prin urmare, toate cele patru posturi de asistent medical debutant la UPU au rămas neocupate, în ciuda concurenței mari.

Nici la examenul pentru posturile de asistent medical din cadrul aceleiași secții lucrurile nu au stat mult mai bine. Deși au fost scoase la concurs 5 posturi, doar doi candidați au reușit să obțină puțin peste nota 5,00 la proba scrisă și nici la interviu n-au dat dovadă de prea multă pricepere, astfel că au promovat examenul cu medii de 6,00 respectiv 6,25. Așadar, nici la această categorie nu s-au ocupat toate posturile vacante, iar unitatea medicală va fi nevoită să organizeze un nou concurs, pentru a încerca să completeze personalul medical din această secție.

 

Mult mai bine pregătiți s-au dovedit candidații la posturile de asistent medical debutant pentru secția Oncologie medicală, respectiv de asistent medical pentru cabinetul de Pediatrie din Ambulatoriu, care atât la proba scrisă cât și la interviu au dat dovadă de mai multă responsabilitate.

Astfel, doi dintre cei patru concurenți care au obținut puctaje mari la proba scrisă pentru postul de la Oncologie au demonstrat și la interviu că sunt pregătiți pentru postul pe care și l-au dorit, obținând un punctaj final foarte bun. Din păcate, în „joc” fiind doar un singur post, Maria Ionela Durbacă va fi singura angajată, ea obținând, de altfel, și cel mai mare punctaj din întregul concurs, cu media 9,94 (100 puncte la scris și 98,75 puncte la interviu), deși a avut un punctaj final de 88,38 și cealaltă concurentă.

Pentru postul de asistent medical la cabinetul Pediatrie din Ambulatoriu, la examen s-au prezentat cinci din cei șase candidați înscriși și toți au reușit să se califice pentru interviu, cu note cuprinse între 6,5 și 7,3. Toți cinci au avut punctaje de promovare și la interviu, dar și în acest caz, doar Mariana Olteanu, candidatul cu cea mai mare medie – 8,46, va primi postul pentru care a concurat, în timp ce ceilalți candidați au avut medii între 6,75 și 8,26.

 

Un punctaj de admitere frumos a obținut și candidatul la postul de asistent social în cadrul UPU-SMURD rămas în cursă după proba scrisă, care după ce a fost notat cu 82 de puncte la proba scrisă a reușit să obșină 100 de puncte la interviu. Atfel, Ana Maria Mușat și-a adjudecat postul pentru care a concurat cu media 9,10.

Postul de referent de specialitate gradul III la Serviciul Achiziții pentru care s-au prezentat la proba scrisă trei concurenți a rămas neocupat, niciunul dintre candidați nereușind să obțină mai mult de 34,33 puncte, așa cum SănătateaBuzoiană.ro a arătat într-un articol anterior. A fost însă ocupat postul de referent debutant în cadrul aceluiași serviciu, unde au obținut punctaj de promovare, la limită, doi concurenți, dar postul „norocosul” este cel cu punctaj mai mare, deși media sa a fost doar 5,58.

Ambii candidați la postul de referent de specialitate gradul II în cadrul Compartimentului Protecția datelor cu caracter personal au obținut punctaje bune la proba scrisă, dar la interviu s-a prezentat doar primul clasat, cu un avantaj de 15 puncte, care a obținut postul cu media 7,91.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*