SJU Buzău a reluat procedurile de angajare a unui farmacist la Farmacia Oncologie, TBC, Contagioase

9 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Concursul ar fi trebuit să aibă loc în perioada verii, însă a fost anulat din motive obiective și urmează a fi reprogramat.

 

La jumătatea lunii mai, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău anunța scoaterea la concurs a unui post de farmacist la Farmacia Oncologie, TBC, Contagioase, examenul pentru ocuparea acestuia urmând a fi organizat în cursul verii. Odată cu publicarea anunțului a fost deschisă și perioada de înscriere a candidaților, la finalul căreia fuseseră depuse și validate trei dosare. Candidații interesați pentru ocuparea postului vacant au fost farmaciștii Ștefania Oana Marin, Daniel Sava și Alina Săcuiu, concurența fiind astfel de trei pe loc. După validarea dosarelor de înscriere urma să se anunțe data la care va avea loc concursul, acesta putând să fie organizat cel târziu la jumătatea lunii august, adică în termen de maxim 90 de zile de la data scoaterii la concurs a postului.

Din păcate, concursul nu a mai avut loc, SJU Buzău publicând în data de 6 august un anunț în care se preciza că, din motive obiective, examenul nu mai putea fi organizat până la data limită și a fost luată decizia anulării acestuia.

Candidații și-au primit dosarele înapoi, împreună cu taxa de participare la concurs pe care o achitaseră în prealabil, iar postul de farmacist a rămas în continuare neocupat. Cu aceeași ocazie, SJU Buzău a anunțat că procedurile de organizare a concursului vor fi reluate, iar acest lucru s-a întâmplat zilele acestea.

 

Astăzi, pe site-ul spitalului a fost publicat anunțul oficial în care se precizează că unitatea medicală va organiza concurs pentru ocuparea postului respectiv, iar în această perioadă sunt așteptați să își depună dosarele candidații interesați. Anunțul a fost publicat și în „Viața medicală” din data de 4 octombrie, astfel că perioada de înscriere fiind de 15 zile de la această dată, înseamnă că dosarele pot fi depuse la Serviciul de Resurse Umane al spitalului până pe 19 octombrie.

Examenul urmează a avea loc, cel mai devreme la începutul lunii viitoare, și cel mai târziu la începutul anului viitor, însă este de așteptat ca acesta să aibă loc până la sfârșitul anului în curs, având în vedere că data limită până la care poate fi organizat pică în perioada zilelor libere de după Revelion.

Rămâne de văzut dacă cei trei candidați înscriși în vară își vor depune și de această dată dosarele și dacă postul va stârni interesul și altor farmaciști.

 

La concurs se pot înscrie farmaciști cu drept de liberă practică, iar dosarul de candidat trebuie să conțină o cerere în care se menționează postul vizat, o copie după diploma de farmacist și după certificatul de membru al organizației profesionale, cu viza pe anul în curs.

Mai este nevoie de o dovadă că nu i-au fost aplicate sancțiuni pe linie profesională, certificat de cazier judiciar, certificat medical, copie a actului de identitate aflat în termen de valabilitate și acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în Anexa 3 la Ordin.

De asemenea, participarea la concurs este condiționată de plata unei taxe de 150 de lei, care se poate achita la casieria spitalului, iar chitanța trebuie atașată la dosar.

În anunțul publicat pe site-ul SJU Buzău se mai menționează că tematica de concurs este cea pentru ocuparea posturilor de farmaciști cu drept de liberă practică, care poate fi consultată aici.

 


Adaugati un comentariu


 

*