Concurență mare pentru posturile vacante de la SJU Buzău

Pentru cele 33 de posturi pe care unitatea medicală le-a scos la concurs s-au înscris peste 300 de candidați.

 

Numărul mare de absolvenți ai școlilor postliceale sanitare, dar mai ales salariile incomparabil mai mari în sistemul public de sănătate față de cele din domeniul privat se reflectă și în concurența din ce în ce mai mare înregistrată pe posturile scoase la concurs de spitalele publice. Zeci de candidați se „bat” să ocupe fiecare post scos la concurs. Din păcate, pregătirea multor concurenți lasă de dorit, dar partea bună este că se pot alege cei mai buni dintre ei.

S-a încheiat perioada pentru depunerea dosarelor de participare la concurs de către candidații care doresc să ocupe unul din cele 33 de posturi vacante disponibile la Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar astăzi, până la ora 12.00, se mai pot depune contestațiile. Este însă greu de crezul că acest lucru se va întâmpla, dat fiind faptul că din cei 303 candidați înscriși, doar unul a fost respins, pe motiv ca nu a putut face dovada absolvirii studiilor minime necesare postului pentru care a optat. În rest, toate dosarele depuse au fost admise, astfel că niciunul din cei 302 candidați rămași în cursă nu are motive de nemulțumire, concentrându-și atenția în acest moment la examenul care va debuta peste două zile, pe data de 18 iulie, cu proba scrisă.

Pentru toate posturile scoase la concurs se anunță concurență mare, cei mai mulți candidați vizând posturile de asistent medical, asistent medical debutant și infirmieră debutantă. Acestea sunt disponibile în mai multe secții ale spitalului și la UPU-SMURD, la înscriere, candidații precizând postul și secția pentru care doresc să concureze.

Cea mai slabă concurență va fi pentru postul de asistent medical principal, post pentru care și-au depus dosarul doar doi candidați, dar situația este cu mult diferită în cazul celorlalte posturi pentru care se va organiza concursul, începând de joi.

 

Astfel, pentru alte cinci posturi de asistent medical și-au depus dosarele 29 de candidați, în timp ce cele 8 posturi de asistent medical debutant sunt vizate de 92 de concurenți. Posturile menționate sunt repartizate pe mai multe secții ale spitalului, cu excepția UPU-SMURD, unde s-a scos la concurs un post de asistent medical și un altul de asistent medical debutant. Pentru postul de asistent medical la Urgențe s-au înscris doi candidați, în timp ce postul de asistent medical debutant în cadrul aceleiași unități, este de vizat de 7 candidați.

Sunt disponibile, de asemenea, două posturi de asistent farmacie debutant, pentru care vor concura 25 de candidați.

Lista posturilor de personal medical auxiliar scoase la concurs de SJU Buzău cuprinde 9 posturi de infirmieră debutantă, pentru care s-au înscris 91 de candidați, însă un dosar a fost respins întrucât titularul nu a putut face dovada absolvirii cursurilor unei școli generale de 8 clase. Prin urmare, va fi o concurență de 10 pe loc, în timp ce pentru postul de infirmieră debutantă la UPU-SMURD vor concura doar cinci candidați.

 

Vor fi scoase la concurs și două posturi de statistician medical debutant, pentru care s-au înscris 29 de candidați, precum și un post de magaziner, pentru care și-au depus dosarul 13 candidați. Lista posturilor de personal nemedical este completată cu un post de tehnician debutant, pentru care vor candida 4 concurenți, și un post de muncitor necalificat, vizat de 6 candidați.

Proba scrisă a examenului va avea loc joi, 18 iulie, iar cei care vor obține baremul minim de 50 de puncte vor susține apoi proba practică/ interviu, pe 24 iulie.

Între timp, echipa medicală a spitalului a fost completată de un medic specialist în Obstetrică-Ginecologie, dr. Nicolae Rusu promovând cu 184,19 puncte examenul pe care l-a susținut în data de 10 iulie. De asemenea, pentru postul vacant de medic internist scos la concurs de SJU Buzău la începutul acestei luni s-a înscris dr. Alexandru Botezat, însă dosarul acestuia este incomplet, candidatul având la dispoziție 5 zile pentru a depune documentele care lipsesc, astfel încât să poată susținere concursul de angajare.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*