Proba scrisă a „stins” concurența pe posturile de personal nemedical de la SJU Buzău

26 februarie 2019 | 0 comentarii |

Din cei 14 candidați înscriși pentru trei posturi de referent, economist și îngrijitoare, în cursă au rămas numai șase – cate doi pentru fiecare loc.

 

Vineri a avut loc prima probă a concursului de angajare în cadrul căruia Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău pusese „la bătaie” trei posturi de personal nemedical, respectiv un post de tehnician economist grad I cu studii superioare de scurtă durată, un post de referent de specialitate grad III și un post de îngrijitoare.

Așa cum Sanatateabuzoiana.ro relata zilele trecute, posturile de referent și de îngrijitoare au suscitat cel mai mare interes, la finalul perioadei de înscriere înregistrându-se o concurență de cinci, respectiv șapte candidați pe un loc, în timp ce pentru postul de economist figurau înscriși doar doi candidați.

Concurența s-a diminuat însă considerabil în cazul celor două posturi suprasolicitate inițial, după anunțarea rezultatelor probelor scrise. Mai bine de jumătate dintre candidați au ieșit din cursă, fie pentru că nu au obținut punctajul minim necesar promovării, fie pentru că nu s-au prezentat la examen, probabil conștienți că nu sunt pregătiți să facă față la o astfel de concurență.

 

Astfel, din cele șapte candidate înscrise pentru postul de îngrijitoare în cadrul Serviciului Administrativ, în cursă au mai rămas doar două, care au obținut 70, respectiv 56 de puncte la proba scrisă, notare care le califică pentru proba următoare, cea e interviu. Dintre celelalte cinci candidate, una nu s-a mai prezentat la examen, iar celelalte nu au reușit să întrunească baremul minim de 50 de puncte, necesar promovării probei scrise. Cea mai mică notare a fost de doar 8 puncte, în timp ce candidata respinsă „prima sub linie” a obținut 44 de puncte.

În ceea ce privește proba scrisă pentru postul de referent, din cei cinci candidați s-au calificat tot doi, însă în cazul acesta, promovarea a fost la limită. Aceasta pentru că nota maximă obținută a fost de 51 de puncte, cu un punct peste baremul minim de promovare, în timp ce al doilea candidat declarat promovat a obținut doar 33 de sutimi peste acest barem, fiind notat cu 50,33 de puncte. În rest ceilalți doi candidați care s-au mai prezentat la proba scrisă au obținut 20,66 și 8,33 puncte, în timp ce al cincilea candidat înscris la concurs nu s-a prezentat la examen.

 

În ceea ce privește postul de economist, ambii candidați s-au prezentat la examen, fiind notați cu 60, respectiv 92 de puncte, ceea ce îi califică pentru proba următoare, a interviului.

Astfel, din 14 candidați înscriși pentru cele trei posturi, în cursă au mai rămas doar șase, concurența fiind de doi pentru fiecare post.

Proba de interviu va avea loc joi, la sediul SJU Buzău, cu începere de la ora 8.00, în cazul postului de îngrijitoare și de la ora 10.00, pentru celelalte două posturi.

În aceeași zi în care a avut loc proba scrisă pentru cele trei posturi de personal nemedical s-a desfășurat și concursul pentru ocuparea unui post de medic de familie în cadrul secției UPU-SMURD a spitalului județean. Unicul candidat a fost dr. Adelina Cristina Niculescu, care a promovat examenul cu un punctaj de 137,66 de puncte și se alătură astfel echipei medicale a SJU Buzău, alături de medicul cardiolog Gabriel Nicolai, rezident în anul V, care a promovat cu 202,3 puncte examenul susținut săptămâna trecută.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*