Candidați picați „pe capete” după prima probă a concursurilor de angajare la SJU Buzău

Concurența pe cele 33 de posturi de personal medical și nemedical din cadrul unității medicale buzoiene s-a redus considerabil după ce aproape jumătate dintre candidați nu au reușit să obțină punctajul minim la proba scrisă.

 

Săptămâna trecută a avut loc prima probă a concursurilor de angajare pe care Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău le organizează pentru ocuparea a 33 de posturi de personal medical și nemedical, posturi care s-au dovedit a fi destul de atractive pentru peste 300 de candidați care și-au depus dosarele până la finalul perioadei de înscriere.

Din păcate, proba scrisă a dovedit și de această dată că mulți dintre cei care au optat pentru unul din posturile scoase la concurs nu au pregătirea minimă necesară. Aproape jumătate dintre ei nu au nereușit să treacă de prima probă a examenului sau nu s-au prezentat la examen, prin urmare fiind eliminați din competiție. În aceste condiții, concurența s-a diminuat considerabil pentru cele mai multe dintre posturi. Noua sesiune de examen a demonstart încă o dată slaba pregătire a asistenților care abia au părăsit băncile școlilor postliceale sanitare sau, și mai grav, care au profesat ani buni în sistemul privat dar și-au dorit să intre în sistemul public de sănătate, unde salariile sunt incomparabil mai mari, dar și a celor care și-au dorit să ocupe un post de personal nemedical.

Astfel, din cei 92 de candidați înscriși pentru posturile de asistent medical debutant, nu au reușit să obțină punctajul minim de 50 de puncte la proba scrisă decât 44, iar 7 candidați au fost respinși întrucât nu s-au prezentat la examen, în timp ce ceilalți nu au întrunit baremul minim. Situația nu este cu foarte mult diferită nici în cazul celor cinci posturi de asistent medical, pentru care s-au înscris 29 de candidați, dintre care doar 15 au promovat proba scrisă.

 

Pentru postul de asistent medical principal, ambii candidați înscriși în cursă au fost declarați admiși în urma primei probe, însă punctajele obținute sunt cu puțin peste baremul minim, respectiv 57 și 51 de puncte.

Spitalul a scos la concurs și un post de asistent medical la secția UPU-SMURD, post care va rămâne neocupat, întrucât, din cei doi candidați înscriși, unul s-a retras înainte de prima probă, iar celălalt nu a reușit să obțină decât 40 de puncte la scris și nu a putut fi promovat pentru a susține proba următoare. În cadrul aceleiași secții a mai fost scos la concurs un post de asistent medical debutant, pentru care s-au înscris 7 candidați, iar în cursă au rămas numai doi, care au reușit să obțină 56 și 52 de puncte la proba scrisă, restul obținând punctaje inferioare baremului minim. Tot la UPU, a fost scos la concurs și un post de infirmieră debutantă, în cursă fiind înscrise 5 candidate, dintre care doar una singură a promovat proba scrisă, cu 56 de puncte.

Nici în cazul posturilor vacante de asistent farmacie, rezultatele nu au fost foarte strălucite, din 25 de înscriși fiind admiși doar 9 candidați, cu mențiunea că primul pe listă, Laura Florentina Culea, a fost notat cu 100 de puncte, maximul posibil.

 

Nouă posturi de infirmieră debutantă au fost scoase la concurs și în cadrul celorlalte secții ale spitalului, posturi pentru care s-au înscris 90 de candidate, însă numărul lor s-a redus la 56 după prima probă, patru candidate fiind absente, iar restul obținând punctaje sub barem.

La categoria „posturi de personal nemedical”, cele două posturi de statistician medical debutant au fost „vânate” de 29 de candidați, dintre care 6 nu s-au mai prezentat la examen, iar doi au fost respinși, obținând fiecare câte 46 de puncte. În cursă au mai rămas 21 de candidați, dintre care Georgiana Gabriela Cazacu s-a dovedit cel mai bine pregătită, obținând punctajul maxim la proba scrisă.

Pentru postul de tehnician debutant a rămas în cursă un singur candidat, din cei 4 înscriși, după ce unul dintre ei nu s-a prezentat la examen, iar ceilalți doi au obținut doar 23 și 21 de puncte, mai puțin de jumătate din minimul necesar promovării.

În ceea ce privește postul de magaziner, aici s-a consemnat cel mai slab rezultat, un candidat reușind „performanța” de a fi notat cu zero puncte. În total, din cei 13 candidați înscriși, la examen s-au prezentat  doar 10, iar admiși au fost declarați cinci dintre ei. În fine, pentru postul de muncitor necalificat, la proba scrisă s-au prezentat cinci candidați din cei șase înscriși și doar doi dintre aceștia s-au calificat pentru interviu.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Comentarii (1)

  1. Danilo spune:

    Se știau dinainte cine va ocupa locurile, stați liniștiți. Abureală pe fata… Cum sa iei nota 10!??…a învățat că pe poezie subiectele primite înainte de examen :))

Adaugati un comentariu


 

*