A fost inaugurat cel mai mare spital oncologic privat din Vestul țării

18 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Medisprof Cancer Center este rodul unei investiții de peste 13 milioane de euro, derulată pe parcursul unui an și jumătate.

 

Noi speranțe pentru pacienții cu afecțiuni oncologice din zona de Vest a țării, și nu numai, aceștia urmând ca de anul viitor să aibă posibilitatea de a se trata într-un nou centru de diagnostic și tratament care își va deschide porțile în primele zile ale anului 2018. Medisprof Cancer Center va funcționa la Cluj-Napoca și va fi cel mai mare spital privat din zona vestică, destinat tratamentului afecțiunilor oncologice.

Inaugurarea unității medicale a avut loc deja, la finele săptămânii trecute, dar până la sfârșitul anului mai sunt de pus la punct ultimele proceduri necesare pentru ca noul spital să își poată primi primii pacienți.

Activitatea medicală în noul spital va începe în primele zile ale lui 2018, iar pacienții tratați aici vor avea acces la cele mai noi și moderne tratamente din sfera oncologică, anunță conducerea unități medicale. Noul centru medical va funcționa în contract cu CNAS, astfel că pacienții asigurați vor putea beneficia gratuit de aceste tratamente, cheltuielile fiind decontate din Fondul Asigurărilor de Sănătate.

 

Astfel, Medisprof Cancer Center va oferi servicii de chimioterapie în regim de spitalizare de zi, radioterapie cu aparatură şi tehnici contemporane, imagistică – spitalul fiind dotat cu computer tomograf, mamograf şi ecograf, analize de laborator, consiliere genetică, servicii de psihologie şi nutriţie personalizate. De asemenea, pacienţii vor beneficia de serviciu de gardă telefonic, cu personal medical în afara orarului de lucru.

Va avea capacitatea de a asigura tratamente din această gamă pentru 60 de pacienți pe zi, scopul principal pe care și-l propun specialiștii fiind oferirea unui diagnostic şi a unui tratament personalizat pacienţilor, printr-o colaborare multidisciplinară între oncologul medical, radioterapeut, chirurg, radiolog, psiholog, nutriţionist, asistenţi medicali şi farmacişti cu specializare în oncologie.

Pentru deschiderea spitalului a fost necesară o investiție de peste 13 milioane de euro, iar lucrările de construcție și dotare s-au derulat pe perioada a 18 luni.

 

Septimiu Postelnicu

Din suma totală investită, 7,5 milioane de euro au proventi dintr-o finanțare agregată acordată de UniCredit, al cărei șef al Diviziei de Retail prezent la inaugurarea oficială, Septimiu Postelnicu, a declarat că „avem un total de 7,5 milioane de euro investiţie în acest proiect – linii de investiţii, capital de lucru, leasing şi fonduri europene – acestea sunt cele patru componente. La început, proiectul nu părea foarte uşor de structurat pentru că este un proiect amplu. În zona medicală, acesta este unul dintre cele mai complexe proiecte şi datorită tipologiei echipamentelor, pentru că avem de-a face cu tehnologie de ultimă oră, iar cu dotările de anul viitor, acest tip de clinică va fi unicat în România”.

Pacienții vor beneficia în incinta spitalului de acces la o farmacie cu circuit deschis și de o patiserie care va avea o terasă în curtea interioară a spitalului, care va fi deschisă spre vest și va beneficia de acces direct din exterior. Unitatea dispune și de 60 de locuri de parcare, cu un acces facil la intrarea principală.

 


Adaugati un comentariu


 

*