Medicover se extinde în zona Olteniei

8 august 2018 | 0 comentarii |

Compania medicală anunță că a semnat contractul de achizitie a Centrului  Medical Phoenix, unul dintre furnizorii de top de servicii medicale din zona de sud-vest a României.

 

Adrian Peake – Medicover Romania

Operatorul privat de sănătate Medicover România, al treilea jucător din piaţă al grupului suedez Medicover (după Germania și Polonia), anunță că a cum­părat Centrul medical Phoenix, o re­ţea medicală din zona Olteniei, dez­­voltată de medicii Ionuţ Silviu Va­sile și Ronița Mitrache.

Achiziția face parte din strategia de expansiune a grupului Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est, în regiunea de sud-vest a României, unde Phoenix deține opt clinici.

Această achiziție marchează o etapă importantă pentru Medicover, contribuind la creșterea prezenței în regiunea de sud-vest a țării. Am studiat, de ceva timp, această zonă și ne bucurăm că am găsit partenerul potrivit în Centrul Medical Phoenix. Aceasta este a treia achiziție din ultimele șase luni. Vom continua strategia noastră de creștere, atât organic, cât și prin achiziții”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover România,prin intermediul unui comunicatul al companiei.

Prezent în România de 21 de ani, Medicover a anunțat, în prima jumătate a acestui an, achiziția Spitalului Pelican din Oradea, urmată de preluarea Centrului Medical Academica din București. În vara anului trecut, compania medicală a achiziționat rețeaua medicală Lowemed din Constanța.

 

Centrul Medical Phoenix este un operator medical privat din Oltenia care deține o rețea de opt centre medicale în Craiova, Târgu Jiu, Slatina, Calafat și Drăgășani. A fost înființat în 2009, de medicii Ionuţ Vasile, care deține 51% din acţiuni şi de Ronița Mitrache care controlează 49% din activele companiei.

În ultimii nouă ani am investit constant pentru a oferi pacienților noștri din regiune cele mai bune servicii medicale. Cu un partener precum Medicover, putem să continuăm dezvoltarea noastră în regiune mult mai rapid și continuând să îmbunătățim calitatea serviciilor”, a declarat Ionuț Silviu Vasile, directorul general al Centrului Medical Phoenix.

Centrul medical Phoenix, având aproape 100 de angajați, a raportat anul trecut afaceri de 8 milioane de lei, în creştere cu 45% faţă de anul anterior, şi o marjă de 27% la un profit de 2,4 milioane de lei anul trecut.

Grupul Medicover, companie internațională ce oferă servicii medicale și de diagnostic în 14 țări europene, listată la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat recent o creștere de 17,2% a veniturilor din România pe prima jumătate a anului 2018, care s-au ridicat la 42,2 milioane euro.

Compania este prezentă pe piața serviciilor medicale din România de 21 de ani și deține 25 de clinici și spitale prin rețeaua Medicover, precum și 86 de centre de recoltare analize la nivel național și o rețea de 16 laboratoare și un centru regional de analize în București, prin centrele Synevo.


Adaugati un comentariu


 

*