Veniturile Medicover România au crescut în T1 2018

România și Polonia au reprezentat țările cu cea mai rapidă creștere pe toate liniile de business ale companiei internaționale de servicii medicale și diagnostic.

 

Începutul anului în curs a fost unul de bun augur pentru Medicover România. Divizia românească al operatorului internațional de servicii medicale și de diagnostic a înregistrat, în primele trei luni din 2018, o creștere cu 19,1% a veniturilor, care au ajuns astfel la o cifră de 21,2 milioane de euro, față de valoarea de 17,8 milioane de euro, raportată în perioada similară a anului trecut.

La nivel global, compania a raportat pe primul trimestru (T1) o creștere a veniturilor de 14,1% comparativ cu perioada similară din anul trecut, până la 161,9 milioane de euro. În acest context, Fredrik Ragmark, managerul general al companiei a precizat că România și Polonia sunt piețele cu cea mai rapidă creștere, toate liniile de business având o evoluție pozitivă, sprijinită și de condițiile de piață stabile.

 

La nivel de grup, în T1, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 19%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut –  până la 80,3 milioane de euro și un un plus de 52.000 de abonați, comparativ cu finalul anului 2017. În același timp, Divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri de 84,4 milioane de euro, cu 9,9% mai mari decât la sfârșitul anului anterior.

Pe piața din România, veniturile grupului au crescut în T1 2018 cu 19,1% până la 21,2 milioane de euro, față de 17,8 milioane de euro, valoare înregistrată în perioada similară a anului trecut. Veniturile obținute în România reprezintă 13% din rezultatele Medicover, România fiind a treia piață ca pondere a veniturilor, după Polonia și Germania.

 

Adrian Peake

Referindu-se la aceste rezultate, Adrian Peake, director general al Medicover România, a declarat că ele demonstrează angajamentul nostru continuu în a oferi servicii medicale de calitate înaltă unui număr cât mai mare de persoane din România. Ne bucură faptul că, în urma investițiilor pe care le-am realizat pentru evoluția companiei, atât organic, cât și prin achiziții, un număr mare de pacienți ne transmit că le-am oferit servicii excelente. Aceasta este o mărturie a calității cadrelor medicale, asistentelor și echipelor care fac posibil ca astfel de servicii să poată fi oferite în fiecare zi”.

Medicover este prezentă în România prin rețeaua medicală Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

 


Adaugati un comentariu


 

*