Grupul farmaceutic Dona și-a dublat profitul în 2017

Pentru 2018, compania și-a propus o creștere cu 21,5% a cifrei de afaceri, care s-a ridicat la 230 de milioane de euro la finele anului precedent.

 

Anul 2017 a fost unul de bun augur pentru grupul farmaceutic Dona, care a raportat o dublare a profitului față de anul precedent, dar și o cifră de afaceri care a ajuns la 230 de milioane de euro.

Totodată, rețeaua de farmacii din cadrul grupului a fost extinsă, pe parcursul anului trecut fiind depășit pragul de 300 de unități, dintre care 16 funcționează în sistemul de parteneriat prin franciză.

Nici pe partea de investiții, anul trecut nu a fost unul slab, compania anunțând că valoarea investițiilor realizate s-a ridicat la cinci milioane de euro, sumele fiind alocate pentru finalizarea construcţiei depozitului de medicamente, pentru achiziţia de licenţe şi reamenajarea unor farmacii, în conformitate cu noua identitate vizuală a grupului.

 

Eugen Banciu

Pentru anul în curs, principalul obiectiv al grupului este creșterea cu 21,5% a cifrei de afaceri, în special prin special dezvoltarea activităţii de distribuţie şi a reţelei de farmacii care operează în cadrul grupului.

Va fi continuat și programul de investiții, bugetul alocat acestui capitol pentru 2018 fiind însă redus cu un milion de euro, față de 2017, mai exact fiind alocate 4 milioane de euro.

Despre proiectele de viitor ale grupului, președintele Eugen Banciu spune că „în următorii ani, Grupul Dona îşi va continua dezvoltarea accelerată atât în distribuţia de medicamente, cât şi în retail, prin achiziţii şi parteneriate în franciză. Considerăm că există destul potenţial de creştere a afacerii noastre şi păstrăm o atitudine colegială în piaţă, suntem deschişi la colaborarea cu ceilalţi distribuitori chiar dacă au lanţuri de farmacii care par concurente”.

 

Acesta a mai precizat că în ultimii ani au existat o serie de schimbări organizaţionale datorate apariţiei francizaţilor şi provocărilor generate de creşterea logistică rapidă, îsă acest lucru îi ambiţionează pe cei care fac parte din managementul grupului să dezvolte o echipă performantă, „cu care continuăm să rămânem un laborator de inovaţie în pieţele noastre, în acelaşi timp cu menţinerea eficienţei operaţionale la nivel de top”.

Grupul Dona este format din firmele Siepcofar SA, Dona Logistică, Dona Marketing Grup şi companii în franciza Dona. Grupul Dona reuneşte 327 de farmacii deţinute de 12 companii antreprenoriale cu capital privat românesc şi peste 2.500 de profesionişti în domeniul sănătăţii.

În Buzau grupul deține patru farmacii, toate deschise în municipii reședință de județ.

 


Adaugati un comentariu


 

*