Profitul Antibiotice Iasi a crescut cu 22 la suta in primele trei trimestre

15 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

La nivelul companiei vor fi deschise cateva laboratoare noi, destinate verificarii sterilitatii pentru analize microbiene si fizico-chimice.

 

antibiotice iasiPrimele noua luni ale acestui an au fost benefice pentru producatorul autohton de medicamente Antibiotice Iasi, care a reusit sa isi majoreze profitul net cu 22% peste cel inregistrat in perioada similara a anului precedent, ajungand o cifra de peste 17,8 milioane de lei.

Conform raportului pe care compania l-a transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), veniturile inregistrate din vanzari ajunsesera la finele lunii septembrie la 227,3 milioane de lei, inregistrand o crestere cu 5% fata de primele trei trimestre din 2015. Reprezentantii companiai sustin ca sunt „in grafic” la acest capitol, valoarea veniturilor din vanzari fiind cea prevazuta in Bugetul pentru venituri si cheltuieli pe acest an.

Valoarea activelor pe primele noua luni a inregistrat o scadere fata de 1 ianuarie 2016, la sfarsitul primelor noua luni fiind de de 532,6 milioane de lei.

In raportul transmis BVB, compania arata ca, fata de inceputul anului, nu a inregistrat modificari in ceea ce priveste creantele, a caror valoare a ramas la 230,5 milioane de lei, cu 12% mai putin decat la finele lunii septembrie a anului trecut.

 

antibiotice iasiReprezentantii companiei arata insa ca s-au realizat si investitii importante de la inceputul anului, care s-au concentrat in mod special pe modernizari si retehnologizari pentru cresterea productivitatii, diminuarea pierderilor energetice si cresterea sigurantei in exploatare, astfel incat sa fie indeplinite criteriile de recertificare.

Tot in aceasta perioada s-au finalizat activitatile de contractare a lucrarilor pentru prima etapa a constructiei noii sectii de unguente si supozitoare. In aceasta etapa vor fi construite caldirea tehnico-administrativa si anvelopa zonei de fabricatie a noii sectii, fara camere curate si instalatiile aferente acestora.

Tot in primele noua luni ale anului s-a decis separarea, in totalitate, a Laboratorului de analiza a produselor peniciline, de cladirea Controlului Calitatii si amenajarea unor laboratoare dedicate noi, de verificare a sterilitatii, pentru analize microbiene si fizico-chimice, intr-o cladire existenta.

Pana acum au fost finalizate activitatile de achizitie si montaj a echipamentelor, mobilierului si dotarilor necesare bunei functionari a acestor laboratoare.

 


Adaugati un comentariu


 

*