Medicover raportează o creștere a veniturilor cu 20% în primele trei trimestre

30 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Pentru operatorul de servicii medicale private, România reprezintă cea de-a treia piață ca pondere a veniturilor, după Polonia și Germania.

 

Compania internațională de servicii medicale și diagnostic Medicover a anunțat că veniturile grupului pe piața din România au înregistrat o creștere cu 20% în primele nouă luni ale anului în curs, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând astfel la finele lui septembrie la o valoare de 66 de milioane de euro. Prin urmare, la sfârșitul celor trei trimestre, piața din România este a treia ca pondere a veniturilor la nivel de grup, fiind devansată de piețele din Polonia și Germania.

În raportul financiar prezentat de compania se mai precizează că Divizia de Servicii Medicale, reprezentată de spitalul și clinicile Medicover, a realizat în primele nouă luni venituri în valoare de 26,6 milioane de euro, în timp ce Divizia de Servicii de Diagnostic, alcătuită din rețeaua de laboratoare și centre de recoltare Synevo, a realizat venituri în sumă de 39,4 milioane de euro.

Tot în aceeași perioadă, reţeaua de clinici Medicover din România a crescut cu 50%, până la 37 de unităţi, ca urmare a tranzacţiilor finalizate până acum.

 

La nivel global, compania internaţională Medicover, listată la Bursa din Suedia, a înregistrat în primele trei trimestre o creştere a veniturilor de 14,7%, faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la o valoare totală de 490,4 milioane de euro.

Astfel, la nivel de grup, în primele nouă luni ale anului Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creştere a veniturilor de 18,7%, până la 248,4 milioane de euro, comparativ perioada similară din 2017. Divizia de Servicii de Diagnostic a avut, de asemenea, venituri mai mari după primele nouă luni ale anului, în creştere cu 11%, până la o valoare de 250,1 milioane de euro, iar reprezentanții companiei spun că  această creştere a diviziei de diagnostic a fost susţinută de evoluţiile foarte bune de pe pieţele din România şi Ucraina.

 

Medicover a fost fondată în 1995 în Polonia, apoi s-a extins în alte ţări. În prezent, pieţele principale ale companiei sunt Polonia, Germania, România şi Ucraina, oferind o gamă largă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare prin două divizii – Healthcare Services şi Diagnostic Services.

Medicover România dispune de o reţea de 37 de clinici în Bucureşti şi în ţară şi două spitale generaliste în capitală şi în Oradea.

La finalul anului 2017, Synevo România, parte a grupului, administra o reţea naţională de 16 laboratoare şi 78 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul întregului an aproape 15 milioane de teste.


Adaugati un comentariu


 

*