Spitalul Judetean de Urgenta Buzau angajeaza 17 medici

16 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Cinci dintre posturile scoase recent la concurs de catre unitatea medicala sunt pentru Centrul de Sanatate Multifunctional de la Parscov, astfel incat acesta sa poata fi dat in folosinta.

 

Spitalul Judetean de Urgenta Buzau face o noua incercare de a-si completa scehma de personal, in conditiile in care, pe anumite sectii exista inca deficit de medici. Situatia treneaza de mai multa vreme, putini medici tineri alegand Buzaul, desi unitatea medicala a investit in ultimul timp sume importante in infrastructura si dotare, iar medicilor nou-veniti li se ofera bonificatii din partea Consiliului Judetean. Asa ca, spitalul organizeaza frecvent concursuri de angajare. Chiar in perioada urmatoare, SJU Buzau organizeaza o noua sesiune de concursuri pentru ocuparea unor posturi de medici vacante.

De aceasta data, vor fi scoase la concurs 17 posturi de medici, dintre care cinci posturi sunt la Centrul de Sanatate Multifunctional de la Parscov, unitate care asteapta sa fie data in folosinta, in sediul fostului spital dela Parscov, care a fost renovat si dotat cu apratura noua.

Tot in perioada urmatoare, SJU Buzau organizeaza concurs si pentru ocuparea postului de farmacist-sef, pentru care s-a inscris tot un singur candidat, respectiv, farm. Ana Maria Colgiu, farmacist cu experienta, care a mai detinut aceasta functie in cadrul unor companii farmaceutice private.

 

Conform anuntului publicat de SJU Buzau, unitatea medicala va organiza concurs, in perioada urmatoare, pentru un post de medic in specialitatea Medicina interna pentru Sectia Medicina interna – Compartiment Gastroenterologie, unul de medic in specialitatea Cardiologie la Sectia Cardiologie, un post de medic nefrolog pentru Compartimentul Nefrologie, un post de medic specialist ATI pentru Compartiment ATI – Obstetrica-Ginecologie, un post de medic in specialitatea Recuperare, medicina fizica si balneologie la Cabinetul de Medicina fizica si balneologie din Ambulatoriul de specialitate al spitalului, un post de medic in specialitatea Boli infectioase la Sectia Boli infectioase, un post de medic neonatolog pentru Sectia Neonatologie, doua posturi de medic oncolog pentru Cabinetul de Oncologie medicala si pentru Sectia Oncologie medicala, un post de medic in specialitatea Boli infectioase pentru Cabinetul de Boli infectioase si doua posturi de medic in specialitatea Medicina de urgenta pentru Sectia UPU-SMURD.

Recent, SJU Buzau a publicat si rezultatul final al concursului pentru ocuparea unui post de medic ORL, care a avut loc la Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL din Capitala, pe care l-a promovat dr. Adriana Gavrila, medic rezident in ultimul an, cu un punctaj final de 186,03 puncte.

 

Aceste 12 posturi li se adauga alte cinci posturi scoase la concurs pentru centrul de la Parscov, care urmeaza sa functioneze ca unitate externa a aceluiasi spital.

Pentru Centrul Multifunctional de Sanatate de la Parscov sunt disponibile un post de medic in specialitatea Chirurgie generala la Cabinetul de Chirurgie generala, un post de medic in specialitatea Medicina interna la Cabinetul de Medicina interna, un post de medic in specialitatea Obstetrica-Ginecoiogie la Cabinetul de Obstetrica-Ginecologie, un post de medic in specialitatea Pediatrie la Cabinetul de Pediatrie si un post de medic in specialitatea ORL la Cabinetul ORL.

In termen de 15 zile de la data publicarii anunturilor de angajare, mai precis pana pe 28 octombrie, candidatii interesati sunt asteptati sa isi depuna dosarele de inscriere la Serviciul Resurse Umane al SJU Buzau, iar examenele urmeaza sa aiba loc pana pe 12 noiembrie, datele urmand a fi anuntate ulterior.

 

In vara, SJU Buzau a mai scos la concurs 17 posturi de medici, carora li s-au adaugat alte patru posturi pentru centrul de la Parscov, insa nici la acel moment numarul celor interesati nu a fost foarte mare. Pentru posturile de la Parscov nu s-a inscris niciun candidat, iar pentru celelalte 17 posturi de medici de la nivelul SJU Buzau au s-au inscris doar patru candidati.

Nici de aceasta data nu sunt semnale ca situatia va fi diferita, pe langa problema deficitului de medici de la nivelul spitalului, aprand acum si cea a dezinteresului manifestat de specialisti pentru centrul de la Parscov.

Lucrarile de reabilitare si dotare cu aparatura au fost finalizate inca de la inceputul lunii septembrie, insa centrul nu poate fi dat inca in folosinta, pentru ca nu exista medici care sa lucreze aici. Din cauza lipsei medicilor, SJU Buzau nu poate organiza nici concurs pentru angajarea de asistente, intrucat ar insemna ca personalul medical auxiliar sa fie platit degeaba, in conditiile in care nu se gasesc medici, iar unitatea nu poate fi data in folosinta.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*