Cele mai eficiente metode de terapie in autism, prezentate la Bucuresti

16 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Capitala va gazdui, la sfarsitul acestei luni, o conferinta internationala in cadtrul careia mai multi specialisti straini vor impartasi din experienta lor.

 

Norvegia si tarile nordice, in general, constituie exemple demne de urmat in multe domenii, iar terapiile destinate copiilor cu autism  sunt unul dintre acestea. Tinand cont de acest fapt, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism va organiza, in perioada 27-29 octombrie, o conferinta internationala, in cadrul careia vor fi invitati mai multi specialisti din Norvegia, care vor impartasi din experienta lor si celorlalti participanti.

Evenimentul va avea loc la Rin Grand Hotel din Bucuresti si va reuni psihologi, terapeuti, specialisti din alte domenii si parinti ai copiilor cu autism, care vor discuta despre cele mai eficiente si noi terapii, validate stiintific si care au inregistrat rezultate bune atunci cand vine vorba de recuperare in autism.

Unul dintre specialistii straini care va trata aceste subiecte este Petter Myhrer-Naess, un consultant norvegian in terepie comportamentala, care lucreaza de peste 22 de ani in domeniul autismului, facand parte dintr-un grup de lucru pentru consultanta si instruirea personalului activ din centre pentru persoane cu autism si alte dizabilitati de dezvoltare. De asemenea, Petter Myhrer-Naess acorda si consultanta privata in scolile publice si in gradinite care se confrunta cu situatii legate de autism.

 

Un alt specialist norvegian care va participa la conferinta de la Bucuresti este si Gabriela Vilhelmsen, psihopedagog si consilier la Centrul Pedagogic Arstad. Aceasta lucreaza fie direct cu copilul cu nevoi speciale in gradinite, fie consiliaza parintii si personalul. Interesul sau central este comunicarea si adaptarea copilului la viata de zi cu zi, relatiile cu cei din jurul sau si, nu in ultimul rand, jocul. Unul dintre principiile de la care nu se abate niciodata, Gabriela Vilhelmsen este acela ca, indiferent de diagnostic, copilul este parte a grupului lui din gradinita sau din scoala si trebuie sa urmeze, pe cat posibil, activitatile impreuna cu ceilalti copii in scoala sau gradinita.

Specialistii, psihologii, terapeutii si parintii prezenti la conferinta vor avea acces in cadrul conferintei la informatii actuale despre autism si terapiile de recuperare accesibile, dar si la numeroase strategii de imbunatatire a vietii de familie atunci cand copilul are autism.

 

Ca un preambul al conferintei, o actiune in beneficiul copiilor cu autism a fost desfasurata in acest week-end, cu ocazia uneia din cele mai importante competitii de alergare din Romania.

Este vorba de Maratonul International Bucuresti, competitie in cadrul careia s-a inscris si o echipa de peste 50 de persoane care au alergat pentru a stange fonduri necesare pentru terapia copiilor cu aceasta problema de sanatate. Alergatorii au facut parte din echipa Asociatiei de Terapie Comportamentala Aplicata, o alta organizatie cu rezultate notabile in programele de interventie pentru copiii cu tulburari comportamentale si din spectrul autist, care s-a specializat si in programele de formare a terapeutilor. Printre cei care au alergat in beneficiul copiilor cu autism s-au numarat si sportivi recunoscuti in lumea atletismului pentru rezultatele obtinute, cum ar fi ultramaratonistul Andrei Gligor. Decana de varsta a echipei a fost Marieta Serban, o alergatoare in varsta de 60 de ani, iar din categoria juniorilor a facut parte si Victor Hetel, un adolescent care sufera de autism si este voluntar in cadrul asociatiei.

Fondurile stranse din donatii  in cadrul competitiei se vor folosi pentru terapia zilnica a 139 de copii, dintre care 15 reprezinta cazuri sociale. Terapia unui copil cu astfel de deficienta necesita minimum 2.000 de lei pe luna.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*