Radiologii de la Spitalul Militar Central au alergat pentru pacienții cu boli incurabile

14 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Aceștia s-au alăturat echipei Hospice Casa Speranței care a participat la Maratonul Internațional București pentru a strânge fonduri destinate îngrijirilor paliative.

 

Echipa RX Run

Ieri a avut loc cea de-a 12-a ediție a Maratonului Internațional București, cea mai mare competiție de alergare organizată în România. Ediția din acest an a consemnat și un record de participare, la startul probelor din cadrul întrecerii aliniindu-se aproximativ 20.000 de participanți, marea lor majoritate alergători amatori, dornici să facă mișcare sau să își îmbunătățească performanțele în cadrul curselor de cros –10 kilometri, semimaraton – 21 de kilometri și maraton 42,195 de kilometri. Un eveniment sportiv de asemenea amploare capătă și valențe sociale, mulți dintre participanți alergând pentru numeroase cauze umanitare. Principalele organizații și asociații umanitare au avut standuri proprii în zona de start și finish, fiecare fiind reprezentată de echipe de alergători care s-au folosit de participarea la acest maraton pentru a strânge fonduri din donații prin intermediul unor platforme dedicate. Cu aceeași ocazie, au fost popularizate și cele mai importante campanii umanitare desfășurate în prezent în România, iar competiția a inclus și o probă specială, destinată concurenților în scaune rulante.

 

Una dintre cele mai numeroase echipe de alergători care au făcut fundraising prin participarea la Maratonul Internațional București a fost cea a Hospice Casa Speranței, singura organizație din România care asigură gratuit îngrijiri paliative pentru pacienții adulți și copii, cu boli incurabile. Echipa Hospice a fost formată din circa 800 de alergători, care au promovat cauza pacienților incurabili și au strâns fonduri ce vor fi folosite pentru tratamentul acestora.

Printre cei 800 de alergători care au purtat duminică tricourile verzi ale echipei Hospice s-au numărat și patru cadre medicale din cadrul secției de Radiologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Carol Davila (SUUMC). Secția respectivă are propria echipă de alergători care și-au ales denumirea „RX Run” și au decis să se alăture echipei mult mai numeroase a Hospice Casa Speranței. Bazele echipei RX Run au fost puse de medicul Ştefănel Vlad care le-a insuflat pasiunea pentru alergare și colegilor săi, asistenții Andrei Toma, Norocel Bocănială și Ani Ivan.

 

În timpul liber se antrenează împreună și au mai reprezentat spitalul militar și la alte competiții, cea mai lungă distanță alergată fiind 42 de kilometri, alocată cursei de maraton. Încă de la momentul formării echipei, cei patru alergători amatori au decis să își pună pasiunea în slujba unei cauza umanitare și astfel s-au alăturat organizației Hospice Casa Speranței.

Scopul nostru, ideea principală, a fost să strângem fonduri pentru pacienţii pe care îi tratăm şi se află în îngrijire la Hospice Casa Speranţei. Acest lucru ne-a ajutat, pe de o parte, să ne îmbunătăţim performanţele de alergare, ne-a unit, şi acesta este un lucru foarte important, pentru că lucrăm împreună. Toate aceste alergări, petrecerea timpului împreună, ne-au ajutat să ne formăm ca echipă. Am reuşit să atragem şi prieteni alături de noi, am reuşit să atragem şi colegi şi pacienţi care au contribuit alături de noi. În continuare cauza Hospice va rămâne pentru noi principalul obiectiv” a declarat medicul Ștefănel Vlad.

La rândul lor, reprezentanții organizației umanitare au transmis un mesaj de mulțumire celor aproximativ 800 de alergători care au dedicat participarea la această competiție cauzei pacienților incurabili, precum și sutelor de oameni care au făcut donații prin intermediul platformei Galantom, ca urmare a promovări făcute de participanții la Maratonul Internațional București.

 


Adaugati un comentariu


 

*