Cursa Binelui, în beneficiul pacienților incurabili

Amatorii de mișcare sunt provocați să alerge cât mai mulți kilometri în acest week-end, pentru a ajuta medicii și asistenții de la Hospice Casa Speranței să se deplaseze la domiciliile celor care au nevoie de ei.

 

O mare dezamăgire provocată de pandemie pasionaților de alergare este și amânarea competițiilor care ar fi trebuit să aibă loc în această perioadă, singurele speranțe pentru aceștia fiind legate de concursurile care au fost reprogramate pentru toamnă sau care fuseseră stabilite dinainte în acea perioadă. Spre deosebire de alergările în parc sau pe stadion, cele din cadrul competițiilor le oferă participanților o puternică motivație, care nu constă neapărat în clasarea pe un loc fruntaș, ci în obținerea unui timp cât mai bun sau, pur și simplu, trecerea liniei de finish.

În lipsa curselor care adunau la start mii de participanți, alergătorii își caută noi motivații, printre acestea numărându-se și sprijinirea unor cauze umanitare.

Astfel, până la acest moment au fost organizate câteva curse virtuale, în cadrul cărora participanții au alergat singuri, respectând restricțiile impuse de autorități și măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Cea mai importantă dintre ele a fost Autism 24H, un eveniment de tradiție organizat anual pe plaja din Mamaia, care anul acesta și-a schimbat regulile de desfășurare anul acesta, pentru a se adapta restricțiilor valabile în perioada stării de urgență. Dorința de a veni în sprijinul copiilor cu autism i-a motivat pe participanți să alerge timp de 24 de ore, fiecare în jurul propriei case, iar cei care doresc să îmbine utilul cu plăcutul sunt invitați să se alăture unei noi provocări.

 

De această dată, este vorba de Cursa Binelui, un eveniment promovat de Hospice Casa Speranței și Rompetrol. Hospice Casa Speranței este prima și singura organizație din țară care acordă gratuit servicii de îngrijiri paliative pacienților cu boli incurabile și celor aflați în stadii terminale, având și meritul de a aduce acest concept în România în 1992. Pentru a acorda aceste servicii gratuit, organizația are nevoie de sprijin, care vine din donații și sponsorizări, acesta fiind și scopul evenimentului care se adresează alergătorilor amatori și profesioniști.

Organizatorii doresc în același timp să promoveze mișcarea ca stil de viață sănătos și să încurajeze activitatea fizică în aer liber și astfel s-a ajuns la ideea competiției virtuale programată pentru sâmbătă, 20 iunie.

Nu sunt puse la bătaie premii, dar fiecare participant va avea satisfacția că, prin fiecare kilometru alergat, va veni în sprijinul copiilor și adulților care beneficiază de serviciile de îngrijiri paliative oferite de Hospice Casa Speranței.

Unii dintre ei sunt internați în centrele speciale ale organizației, însă mulți sunt îngrijiți în familie, iar pentru a le veni în ajutor, medicii și asistenții parcurg zilnic sute de kilometri cu mașina, până la domiciliile acestora.

 

Pentru asta este nevoie și de combustibil, iar aici intervin cei de la Rompetrol, care vor dona gratuit câte un litru de combustibil pentru fiecare kilometru alergat în Cursa Binelui.

Astfel, cei care vor ieși la alergat sâmbătă între orele 5.00 și 22.00 se pot implica fără nici un fel de efort suplimentar, tot ceea ce trebuie să facă constând într-o simplă postare cu haștag pe Facebook. Majoritatea alergătorilor folosesc aplicații mobile pentru a-și înregistra alergările, așa că sâmbătă trebuie să pornească aplicația pe care o utilizează atunci când ies în parc pentru tura de week-end și să salveze alergarea la final.  Evenimentul se adresează alergătorilor de orice categorie, putând participa de la cei care vor alerga cel puțin 2 kilometri până la cei care vor face un maraton, adică 42 de kilometri. Odată salvată în aplicație, alergarea trebuie postată pe Facebook cu haștagul #rompetrolhospice, apoi fiecare kilometru va fi contabilizat și convertit în carburant donat de Rompetrol.

Echipele de îngrijire la domiciliu ale Hospice Casa Speranței fac 15.000 de vizite pe an la domiciliul pacienților pentru a le oferi sprijin și îngrijire gratuită acasă, acolo unde fiecare își dorește să fie în momentele grele.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*