Concert caritabil la Ateneu, pentru pacienții cu boli incurabile

24 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Fondurile strânse din vânzarea biletelor vor fi folosite pentru asigurarea gratuită de servicii paliative în cadru Hospice Casa Speranței.

 

Fundația Hospice Casa Speranței va organiza, la începutul lunii viitoare, un nou eveniment caritabil, în scopul strângerii de fonduri necesare asigurării gratuite de servicii de îngrijire paliativă, pacienților adulți și copii care se află internați în centrele din București și Brașov. Evenimentul va fi unul de înaltă clasă, constând într-un concert ce va avea loc pe scena Ateneului Român, iar suma care va fi strânsă din vânzarea biletelor va fi virată în conturile fundației, pentru a acoperi cheltuielile necesare îngrijirii pacienților cu boli incurabile.

Concertul va avea loc pe data de 3 noiembrie și va fi susținut de trei grupuri vocale formate din artiști care au ales să se alăture cauzei fundației și să ajute în acest fel la alinarea suferinței copiilor și adulților fără speranță de vindecare.

Este vorba de grupurile Anatoly, Blue Noise şi Brio Sonores, care vor susţine pe scena Ateneului un spectacol a capella ce va traversa diferite stiluri, precum pop-operă, jazz, pop-rock, pop, jazz şi contemporan.

 

Invitații speciali ai serii vor fi artiștii Liviu Teodorescu și Doru Todoruţ, care vor urca pe scenă în seara concertului și vor susține recitaluri surpriză, în compania pacienților aflați în îngrijirea fundației Hospice Casa Speranței.

Concertul se va desfășura sub sloganul „Timp pentru viață”, iar despre acest eveniment, directorul executiv al fundației, Mirela Nemţanu, spune că „este mai mult decât un concert, este o poveste despre bucurie, fapte bune şi muzică de calitate, spusă în atmosferă specială pe scena Ateneului Român. Mulţumim artiştilor şi prietenilor care ni s-au alăturat în demersul nostru de a face fiecare clipă să conteze, pentru că fiecare bilet cumpărat înseamnă bucurie şi sprijin pentru pacienţii noştri”.

Biletele sunt împărțite pe trei categorii, cele de categoria III costând 60 de lei, cele de categoria II, 70 de lei, iar cele din categoria I, 80 de lei. Acestea pot fi procurate de pe site-ul fundației sau din rețeaua Eventim.

 

La achiziționarea biletelor, cumpărătorii au posibilitatea sa comande contra sumei de 100 de lei și „un bilet pentru un pacient”, oferind în acest mod șansa unui copil sau unui adult cu o boală incurabilă să fie prezent în sală pentru a se bucura de concert.

„Pentru un pacient care înfruntă un diagnostic greu, o seară memorabilă la Ateneul Român poate însemna cea mai mare bucurie în perioada grea prin care trece. Cumpărând un bilet în plus, veți oferi mai mult decât un cadou: îi veți oferi unui pacient o seară de terapie prin muzică şi îi vei reda speranţa că se poate bucura de fiecare clipă” a mai declarat directorul executiv al fundației umanitare.

Hospice Casa Speranței este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate de îngrijiri paliative, fiind, de altfel, organizația care a introdus în România acest concept, începând cu anul 1992. În cei 26 de ani de activitate a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere aducând în toți acești ani alinare şi speranţă pentru peste 22.000 de copii şi adulţi cu boli incurabile. Organizaţia are două centre cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti şi echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*