Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, la o nouă ediție

20 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Programul este adresat ONG-urilor care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu nevoi speciale.

 

Compania MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat lansarea celei de 11-a ediții a programului „MOL pentru sănătatea copiilor”, prin intermediul căruia organizațiile non-guvernamentale pot primi finanțări de până la 25.000 de lei pentru proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională, adresate copiilor cu nevoi speciale. Pentru ediția din acest an, fondul pus la dispoziție este de 400.000 de lei, ONG-urile fiind invitate să își depună până la data de 12 octombrie proiectele pentru care doresc să obțină finanțare prin intermediul acestui program.

Lansarea noii ediții a avut loc la Oradea, ocazie cu care a fost pusă în scenă o piesă de teatru avându-i ca protagoniști pe copiii incluși în proiectul „Terapie prin teatru, artă și culoare”, derulat de asociația Down Activ Moldova din Botoșani, care a primit finanțare în cadrul ediției precedente a programului. Tot în cadrul aceluiași eveniment, cele 20 de organizații beneficiare ale ediției precedente, au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2018 – august 2019. În decursul celor nouă luni ale ediției anterioare, peste 650 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin joc și dramaterapie, psihodramă pentru copii și jocuri de rol, terapie prin povești și povești terapeutice, terapii asistate de animale, terapie prin artă – muzică și muzică asistată, desen, modelaj, pictură, tehnologie digitală (realitate virtuală, filme animate), terapii experiențiale prin activități în aer liber și în apă.

 

Inițiatorii programului au menționat că, în cadrul celor zece ediții anterioare, au fost finanțate 190 proiecte cu peste 3,2 milioane de lei, numărul beneficiarilor depășind 11.000 de copii.

Camelia Ene, manager al MOL România, a declarat cu ocazia lansării celei de-a 11-a ediții, că „prin colaborarea cu specialiștii foarte buni din organizațiile neguvernamentale finanțate prin intermediul acestui program, contribuim direct la îmbunătățirea calității vieții multor copii cu probleme și a familiilor acestora și, totodată, reușim să identificăm posibilități concrete de sprijin pentru creșterea performanței actului medical. Faptul că le putem fi alături celor mici în momentele în care au cea mai mare nevoie de ajutor reprezintă o onoare pentru noi, dar și o experiență care ne transformă sufletește. Ne cunoaștem cu beneficiarii edițiilor precedente, le cunoaștem poveștile și modul în care Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor i-a ajutat şi de fiecare dată am fost profund impresionați. Așteptăm cu nerăbdare să vedem noile proiecte care vor fi înscrise în concurs și la îndeplinirea cărora vrem să contribuim”.

 

Înscrierea proiectelor se poate face până la data de 12 octombrie pe site-ul Fundației pentru Comunitate, cele selectate putând beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanțare, cu condiția să fie implementate în perioada decembrie 2019 – august 2020.

În cadrul programului se acordă și Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, care a fost decernat pentru al șaselea an consecutiv asociației HorsEmotion, din Timișoara, pentru cel mai bun proiect realizat în cadrul ediției a zecea. Denumit „Alături de tine, totul este o emoție”, proiectul implementat de profesioniștii și voluntarii asociației din Timișoara, a avut două grupuri țintă, reunind în total din douăzeci de beneficiari. Astfel, zece copii din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara au beneficiat de ședințe individuale de hipoterapie și de alte programe educative și recreative al căror scop a fost dezvoltarea psihomotorie și integrarea lor pe plan social, inclusiv în grădiniță. Separat, prin intermediul unui parteneriat cu Satul de Copii Rudolf Walther, colaborând cu zece copii din cadrul acestei instituții, specialiștii asociației au organizat un program de intervenție terapeutică pentru minori care au suferit trauma abandonului. Programul a asigurat ședințe de terapie emoțională cu ajutorul cailor, susținându-i în recunoașterea și gestionarea corespunzătoare a emoțiilor, în dezvoltarea empatiei, a responsabilității și a muncii în echipă.

Câștigătorul Premiului MOL pentru Sănătatea Copiilor va beneficia la ediția din acest an de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, 25.000 lei, fără a se înscrie la concursul de proiecte, și își va desemna un specialist pentru a fi membru al juriului programului.

 


Adaugati un comentariu


 

*