Proiectul „Nici un copil singur în spital”, câștigătorul Premiului MOL pentru sănătatea copiilor

13 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Proiectul derulat de asociația Inima Copiilor are ca obiectiv creșterea nivelului de dezvoltare și recuperare medicală a copiilor cu afecțiuni grave, părăsiți sau neînsoțiți de părinți, internați în Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți din cadrul Spitalului Marie Curie.

 

După cum Sanatateabuzoiana.ro anunța săptămâna trecută, marți a avut loc lansarea ediției jubiliare a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, un proiect caritabil care a ajuns anul acesta la cea de-a zecea ediție. Odată cu lansarea ediției jubiliare, în cadrul unei festivități care a avut loc la Casino Centru de Cultură Urbană din Cluj, organizatorii au anunțat și câștigătorul Premiului Mol pentru sănătatea copiilor, decernat celui mai bun proiect derulat în cadrul ediției 2017. Cu această ocazie, a fost făcută o prezentare a tuturor celor 21 de proiecte care au beneficiat de finanțare din partea companiei MOL și a Fundației pentru Comunitate, în cadrul ediției recent încheiate, iar la finalul prezentării fost a anunțat marele câștigător, desemnat de un juriu, din proiectele participante.

Astfel, premiul a fost decernat asociației Inima Copiilor, pentru proiectul „Niciun copil singur în spital”, care și-a propus creșterea nivelului de dezvoltare și recuperare medicală a copiilor cu afecțiuni grave, părăsiți sau neînsoțiți de părinți, internați în Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți din cadrul Spitalului Marie Curie, prin implementarea unui program de atingere terapeutică oferită de voluntari instruiți. În proiect s-au înscris 3.000 de voluntari, iar în urma rezultatelor notabile obținute, asociația își propune extinderea proiectului la Timișoara și Cluj.

 

Asociația Inima Copiilor a beneficiat o singură dată de finanțare în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, iar ca urmare a obținerii marelui premiu al ediției a noua, va beneficia la ediția din acest an de finanțarea maximă disponibilă, de 25.000 lei, fără a se înscrie la concursul de proiecte, și va desemna un specialist al organizației pentru a fi membru al juriului programului.

În decursul celor nouă luni, pe durata cărora s-a derulat a noua ediție a programului, aproape 800 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin artă – muzică, desen, pictură, modelare a lutului, fotografie, tehnologie digitală, terapii experiențiale utilizând activități de escaladă și alpinism în aer liber, terapii asistate de animale, terapii emoționale – tehnici ca jocuri de rol, mișcare și joacă, atingere terapeutică, stimulare polisenzorială. Activitățile terapeutice au urmărit îmbunătățirea calității vieții copiilor, precum și a familiilor acestora.

 

Totodată, în cadrul evenimentului de la Cluj au fost prezentate rezultatele unicului concurs național de călărie terapeutică, „Cupa MOL pentru sănătatea copiilor”, ajuns în acest an la ediția a 3-a. Organizat de asociația Hip-Tep din Aiud, acest concurs are un rol important în reintegrarea copiilor cu nevoi speciale.

Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2018 – august 2019. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 12 octombrie 2018, iar fondul total al sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.778.000 lei ONG-urilor care au derulat 169 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 10.000 de beneficiari în activitățile lor.

Programul este derulat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România, iar programul pentru a zecea ediție, precum și formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

 


Adaugati un comentariu


 

*