S-a dat startul unei noi editii a Programului MOL pentru sanatatea copiilor

27 septembrie 2017 | 0 comentarii |

De aceasta data, fondul total alocat ONG-urilor a fost majorat, la fel si sumele pe care organizatiile castigatoare le pot obtine ca finantare.

 

Ieri a fost demarata la Cluj cea de-a noua editie a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, o competitie organizata de Mol Romania si Fundatia pentru Comunitate, ce se adreseaza ONG-urilor care deruleaza proiecte de terapie prin arta sau terapie emotionala pentru copiii cu nevoi speciale, in functie de calitatea proiectelor prezentate in competitie, aceste organizatii putand obtine finantari pentru punerea lor in practica.

Fata de precedentele editii, cea demarata ieri va beneficia de o suplimentare cu 100.000 de lei a fondului total de finantare, care va fi astfel de 400.000 de lei. Totodata, suma maxima care poate fi obtinuta de un ONG a fost majotata de la 20.000 la 25.000 de lei.

Odata cu lansarea noii editii a fost deschisa si perioada de inscriere in competitie a proiectelor, organizatiile non-guvernamentale fiind asteptate sa isi depuna propriile proiecte pana la data de 26 octombrie.

De la lansare si pana in prezent, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.418.000 de lei ONG-urilor care au derulat 146 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand aproape 10.000 de beneficiari in activitatile lor.

 

In programul festivitatii organizate la Cluj a avut loc a fost inclusa si o sectiune in cadrul careia cele 19 organizatii care au obtinut finantare in editia precedenta au prezentat rezultatele proiectelor derulate. Conform organizatorilor, timp de 9 luni, peste 870 de copii cu nevoi speciale au avut parte de terapii prin arta, terapii corporale prin miscare si dans, drama terapie, terapii ocupationale utilizand tehnici de art-terapie, de modelare a lutului si a altor materiale organice. De asemenea, prin intermediul programelor sustinute, s-au realizat terapii asistate de animale, acvaterapie, terapii emotionale – prin basm, povestiri sociale, joaca, teatru de papusi. Terapiile aplicate au contribuit la imbunatatirea calitatii vietii copiilor, precum si a familiilor acestora.

Totodata, in cadrul evenimentului a fost prezentat singurul centru de boli rare din tara, NoRo din Zalau, sprijinit in cadrul a doua editii anterioare ale programului.

 

Premiul MOL pentru sanatatea copiilor a fost acordat Fundatiei Hospice Emanuel din Oradea pentru cel mai bun proiect realizat in cadrul editiei a 8-a, 2016. Intitulat „Viata ta a schimbat lumea: un program psihosocial pentru cele mai scurte vieti si cei apropiati”, proiectul are ca obiectiv cresterea calitatii vietii si diminuarea suferintei emotionale a pacientilor diagnosticati cu o boala incurabila si a copiilor care au un frate sau un parinte care sufera de o afectiune grava, prin intermediul unor interventii specializate de suport psihosocial in vederea reducerii anxietatii si a stresului. Fundatia Hospice Emanuel din Oradea a obtinut finantare de cinci ori in cadrul Programului MOL pentru sanatatea copiilor intre anii 2012-2016.

Castigatorul Premiului MOL pentru sanatatea copiilor va beneficia la editia din acest an de finantarea maxima disponibila pentru un proiect, 25.000 lei, fara a se inscrie la concursul de proiecte, si va desemna un specialist al organizatiei pentru a fi membru al juriului programului.

 


Adaugati un comentariu


 

*