Au început înscrierile pentru o nouă ediție a Campionatului de Bine

17 noiembrie 2017 | 0 comentarii |

Competiția se adresează ONG-urilor, care trebuie să obțină cat mai multe donații pentru proiectele pe care și le propun, caștigătorii având șansa dublării sumelor atrase.

 

O nouă ediție a Campionatului de Bine, cea de-a V-a, ia startul pe data de 5 decembrie.  Organizatorii au anunțat că s-a deschis perioada înscrierilor pentru organizațiile care doresc să participe cu proiecte proprii, în cursa pentru câștigarea finanțărilor puse în joc. Și de această dată, organizatorul competiției este Bursa Binelui – singura platformă online de donații necomisionate din România, care a anunțat că înscrierile se pot face online, pe www.bursabinelui.ro, până în data de 4 decembrie, inclusiv.

Competiția se va desfășura în perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018, interval în care organizațiile înscrise în concurs trebuie să atragă donații pentru proiectele propuse, scopul fiind acela ca, la final, să aibă un număr cât mai mare de donatori și o sumă cât mai mare atrasă din donații.

Donațiile se vor face prin intermediul platformei on-line Bursa Binelui, iar premierea câștigătorilor va avea loc în luna martie a anului viitor. Vor fi declarate câștigătoare și premiate primele trei proiecte cu cel mai mare scor final. Premiul constă în dublarea sumelor obținute prin donații, în limita sumei de 5.000 de euro, organizațiile câștigătoare putând astfel să își pună în practică proiectele cu care s-au înscris în concurs.

 

În cadrul competiției de anul trecut s-au înscris 110 proiecte sociale, implementate de 81 de organizații neguvernamentale din 23 de județe ale țării, inclusiv București. Proiectele participante au reușit să atragă finanțări record din partea donatorilor individuali, suma totală atrasă fiind de 433.522 de lei, în urma unui număr de 8.890 de donații.

O pondere importantă în cadrul proiectelor participante la campania de anul trecut au avut-o proiectele din domeniul Sănătății, un astfel de proiect numărându-se și printre câștigători.

Este vorba de proiectul „Adoptă un copil la hidroterapie”, al asociației Școala Mamei Junior din Timișoara, prin care cel puțin 200 de copii cu nevoi speciale din județul Timiș au beneficiat, săptămânal, de ședințe de hidroterapie susținute de o echipă formată din fizio-kinetoterapeuți specializați, medic, psiholog și asistent social.

 

Campionatul de Bine se va desfășura pe mai multe etape, la fianalul cărora organizațiile înscrise trebuie să atingă target-urile fixate de organizatori, referitoare la sumele atrase din donații și la numărul de donatori. Astfel, în faza sferturilor de finală, care se va desfășura în perioada 5-18 decembrie, participanții trebuie să atragă cel puțin 300 de lei din donații, de la cel puțin 5 donatori diferiți. Participanții care nu vor putea atinge acest target la data limită vor fi eliminați din competiție. Între 19 decembrie și 15 ianuarie are loc cea de-a doua etapă, care este semilinală. Pentru fiecare proiect calificat, organizațiile trebuie să atragă donații în valoare de cel puțin 1.000 de lei de la 20 de donatori diferiți, independent de donațiile și numărul de donatori atrași în sferturi. Din nou, organizațiile care nu vor reuși să îndeplinească acest obiectiv vor părăsi competiția.

Finala campionatului se va desfășura între 16 ianuarie și 15 februarie, interval în care proiectele rămase în competiție trebuie să atragă o sumă cât mai mare de donații, de la cât mai mulți donatori diferiți. La final, primele trei proiecte care au obținut cele mai mari sume și au atras cei mai mulți donatori vor fi declarate câștigătoare.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*