Patru din cinci proiecte buzoiene, calificate în semifinala Campionatului de Bine

22 decembrie 2017 | 0 comentarii |

 

Singurul proiect care a fost eliminat din prima fază a competiției se referea la crearea unui mecanism practic de implicare civică, care să fie la îndemâna oricui.

 

Campionatul de bine, competiție începută în data de 5 decembrie,  a ajuns în faza semifinalelor, care se va derula până în data de 15 ianuarie a anului viitor, perioadă în care proiectele rămase în concurs pot fi susținute prin donații făcute on-line prin intermediul platformei Bursa Binelui. Proiectele care vor reuși să depăsească pragul referitor la suma strânsa din donații și la numărul de donatori se vor califica apoi în faza finală, având șansa de a se număra printre cei trei câștigători care vor fi desemnați la sfârșitul competiției, ținându-se cont de sumele totale strânse din donații și de numărul total de donatori unici.

Dintre cele 140 de proiecte care au luat startul competiției din acest an, cinci au aplicabilitate și în județul Buzău, însă doar patru au mai rămas în cursă, după ce proiectul Fondul pentru Democrație nu a reușit să atinga targetul de donații stabilit de organizatori pentru a se califica în faza semifinală a competiției.

Prin urmare, în cursa pentru aceederea în finală au mai rămas patru proiecte pentru care buzoienii și nu numai pot face în continuare donații prin interemediul platformei on-line.

 

În total, în semifinală s-au calificat 68 de proiecte și inițiative sociale susținute de 56 de organizații neguvernamentale. Până la data de 15 ianuarie 2018, fiecare proiect calificat în semifinală trebuie să atragă donații în valoare de cel puțin 1.000 de lei de la 20 de donatori distincți, independent de donațiile și numărul de donatori atrași în etapa anterioară, cea a sferturilor de finală.

La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada campionatului, în limita a 5.000 de euro pentru fiecare proiect câștigător. În cadrul celor patru ediții anterioare, donaţiile au depăşit suma de 275.000 de euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 de euro.

 

Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România, după cum susțin organizatorii.

Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.

Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma on-line de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Bursa Binelui este singura platformă on-line care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici – de 5, 10 lei –  pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei, iar toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.


Adaugati un comentariu


 

*