Proiectul implementat la Buzau are sanse minime pentru finala Campionatului de Bine

18 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Astazi expira termenul limita pana la care proiectul trebuia sa atraga donatii in valoare de cel putin 1.000 de lei de la minim 20 de donatori diferiti, insa a strans doar 835 de lei.

 

Ajungem MariSansele ca proiectul pentru judetul Buzau cu care asociatia Ajungem Mari s-a inscris in Campionatul de Bine, sa ajunga in faza urmatoare a competitiei sunt aproape nule, intrucat initiatorii nu au reusit sa atraga din donatii suma minima impusa de organizatori. Proiectul Ajungem Mari debutase cu dreptul in competitia organizata de Bursa Binelui, reusind la finle anului trecut sa se califice in faza semifinalelor, dar se pare ca parcursul sau se va opri aici, intrucat nu a reusit sa indeplineasca toate criteriile impuse de organizatori.

Concret, in faza semifinalelor, proiectul ce urmeaza a fi implementat la Buzau trebuia sa atraga pana astazi donatii on line pe latforma Bursa Binelui, in valoare de cel putin 1.000 de lei din cel putin 20 de surse diferite. Dupa cum se poate constata insa pe pagina dedicata strangerii de donatii pentru acest proiect, suma stransa pana la aceasta ora, cand expira termenul limita, este de doar 835 de lei, ceea ce inseamna ca nu sunt indeplinite criteriile pentru calificarea in finala.

 

ajungem mari 2Urmatoarea faza a competitiei incepe maine, cand se va da lupta decisiva intre proiectele calificate in finala. Pana pe 15 februarie, acestea trebuie sa atraga cat mai multe donatii de la cat mai multi donatori. Castigatoare ale concursului vor fi proiectele care pana la 15 februarie vor reusi sa atraga cele mai multe donatii si cel mai mare numar de donatori. Competitia va avea trei castigatori, care vor fi anuntati pe 20 februarie, iar premiul va consta in dublarea sumelor atrase din donatii, in limita a 5.000 de euro pentru fiecare. Chiar si daca ar fi reusit sa se califice in finala, e greu de crezut ca proiectul Ajungem Mari ar fi avut sanse sa se numere printre castigatorii finali, data fiind diferenta mare existenta la acest moment intre suma atrasa de organizatia initiatoare a programului pentru Buzau si sumele mult mai mari atrase de alte proiecte.

Proiectul ce viza judetul Buzau se adreseaza unui numar de 83 de copii  si tineri institutionalizati, inscrisi in sistemul de protectie a copilului in judetul Buzau, care  au intre 4 si 19 ani si provin dintr-un centru si apartamente de tip familial, care vor fi sprijiniti sa ajunga oameni independenti si responsabili.

 

bursa binelui (1)Dintre proiectele pe domeniul Sanatatii, cel mai mari sanse le are, la acest moment, cel propus de asociati Hermes Bucuresti, pentru ajutorarea unei tinere de 20 de ani care a fost diagnosticata in luna septembrie a anului trecut cu encefalita autoimuna. Proiectul a strans pana la acest moment donatii in valoare totala de 96.353 de lei, devansand cu mult alte programe inscrise la aceeasi categorie. Proiectul intitulat Pentru Tana isi propune finantarea tratamentului si recuperarii tinerei in urmatoarele 6 luni. Este vorba despre tratament neurologic, neuromotor si psihologic, ale carui costuri nu pot fi suportate de familia tinerei.

Un alt proiect pe Sanatate care a reusit atragerea unei sume importante este cel referitor la dotarea sectiilor de Hematologie cu infuzomate si injectomate. Prpous de Asociatia Romana Impotriva Leucemiei, proiectul a strans pana acum donatii de 22.705 lei, scopul urmarit fiind imbunatatirea conditiilor de tratament pentru bolnavii de leucemie sau alte patologii hematologice, astfel incat sa nu mai fie nevoie ca acestia sa apeleze la serviciile unor clinici din strainatate.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*