Noua proiecte pe Sanatate, calificate in finala Campionatului de Bine

25 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Dintre acestea, proiectul Peditel, privind serviciul call-center pediatric, are cele mai mari sanse de a se numara printre castigatorii competitiei.

 

Ajungem MariAsa cum anticipam zilele trecute, proiectul Ajungem Mari, propus de asociatia cu acelasi nume pentru a fi implementat la Buzau, a iesit din competitia organizata de Bursa Binelui, ce vizeaza strangerea de donatii cat mai mari intr-o anumita perioada de timp. Zilele trecute s-a dat startul finalei celei de-a patra editii a Campionatului de Bine, faza in care proiectul organizatiei buzoiene nu a putut accede, din cauza ca nu a reusit sa stranga din donatii suma minima impusa de organizatori pentru a se califica.Acest lucru l-au reusiti n schimb 42 de proiecte care au mai ramas in competitie si intre care se va da batalia finala pana la data de 15 februarie, pentru ocuparea primelor trei locuri castigatoare.

Cele mai multe dintre proiectele ramase in concurs, 14 mai exact,  vizeaza domeniul educatiei, in timp ce 12 proiecte sunt din domeniul serviciilor sociale. Sanatatea este al treilea domeniu, ca pondere a proiectelor calificate, fiind vorba de noua proiecte. In finala mai sunt calificate patru proiecte din domeniul antreprnoriatului social si cate un proiect pe cultura, drepturile omului si sport.

 

hidroterapieDupa cum arata rezultatele la acest moment, cele mai mari sanse de a se numara printre cei trei castigatori le au proiectele din domeniul serviciilor sociale si cele din Sanatate, multe dintre cele din prima categorie vizand persoane cu dizabilitati sau sufeind de diferite afectiuni.

Pana pe 15 februarie, proiectele calificate in finala trebuie sa atraga in continuare sume cat mai mari din donatii provenite de la cat mai multi donatori, iar la final vor fi desemnate castigatoare primele trei proiecte care vor strange cele mai mari sume si cei mai multi donatori.

Pana la momentul finalei, s-a reusit in cadrul competitiei atragerea de donatii in valoare de 51.000 de euro, provenind de la 4.046 de donatori diferiti.

Castigatorii competitiei vor primi ca premiu dublarea sumei stranse din donatii pana la data de 15 februarie, in limita a 5.000 de euro pentru fiecare. La aproape o saptamana de la startul finalei, cele mai multe donatii le-a atras un proiect social care vizeaza acordarea unui pranz gratuit zilnic unui numar de 300 de persoana cu veituri mici, care au nevoie de ajutor.

 

peditelProiectul Salveaza o viata cu 5 lei a strans pana la acest moment 41.255 de lei din donatii, fiind pe primul loc in clasament. Pe locul secund, dar care ii asigura sansa de a se numara printre castigatori, se afla un proiect pe Sanatate, vizand un serviciu call-center pentru urgente pediatrice. Peditel 1791  este un call center pediatric care ofera parintilor un sfat medical avizat, venit din partea medicilor specialisti.  Medicii au preluat peste 43.000 de apeluri de cand serviciul a devenit operational, sfatul medical fiind gratuit. Cu toate acestea, derularea proiectului necesita anumite costuri, pe care organizatorii spera sa le poata acoperi din donatiile stranse cu aceasta ocazie. La acest moment, proiectul a atras donatii in valoare de 18.370 de lei.

Pe locul al treilea se afla un proiect din categoria Social, insa destinat tot copiilor cu probleme de sanatate. Proiectul Adopta un copil la hidroterapie se adreseaza copiilor cu handicap din judetul Timis, avand ca scop inlesnirea accesului gratuit la un program de hidroterapie. La acest moment, in cadrul programului pot fi oferite servicii unui numar de 200 de copii cu handicap, insa pe listele de asteptare sunt inscrisi alti 100 de copii, iar la nivelul judetului exista aproximativ 2.000 de copii cu grad de handicap care ar putea beneficia de hidroterapie.

Toate proiectele aflate in competitie pot fi consultate aici, pe aceeasi pagina putand fi facute si donatii pana la jumatatea lunii viitoare.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*