Două proiecte din județul Buzău, calificate în finala „Campionatului de bine”

19 ianuarie 2018 | 0 comentarii |

Primul dintre ele este în beneficiul persoanelor cu dizabilități care folosesc scaune rulante, în timp ce al doilea se adresează elevilor de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere.

 

Campionatul de bine – competiția adresată organizațiilor nonguvernamentale, care sunt încurajate să promoveze proiecte și să atragă pentru acestea donații cât mai multe și cât mai consistente – a ajuns în faza finalei, etapă care se va desfășura până în data de 15 februarie, atunci când vor fi desemnați cei trei câștigători ai ac estei ediții.

La startul competiției, care s-a dat la începutul lunii trecute, printre cele 140 de proiecte înscrise s-au numărat și cinci cu aplicabilitate în județul Buzău, patru dintre ele adresându-se persoanelor cu dizabilități. Toate aceste patru proiecte au reușit să se califice în faza superioară a competiției, cea a semifinalei, iar la acest moment, două dintre ele au mai ramas în cursă, luptând în finala competiției pentru unul din cele trei locuri câștigătoare.

Până la data de 15 februarie, cele două proiecte trebuie să adune sume cât mai mari din donații, de la cât mai mulți donatori, iar în cazul in care se vor număra printre câștigători, vor beneficia de un premiu constând în dublarea sumei strânse din donații, în limita a 5.000 de euro, astfel încât să dispună de fondurile necesare pentru implementare.

 

Primul din cele două proiecte cu aplicabilitate în județul Buzău se adresează elevilor din școlile speciale pentru nevăzători, printre care și Liceul pentru Deficienți de Vedere din municipiu. Denumit „Educația oferă egalitate de șanse”, proiectul își propune să contribuie la creșterea calității educației primite de elevii nevăzători, prin accesibilizarea în format Braille și Daisy text a unui număr căt mai mare de manuale din domeniile tehnice. În același scop, se dorește și accesibilizarea și altor materiale didactice cum ar fi reprezentarea tactila a unor grafice și figuri geometrice importante.

Până la acest moment, valoarea donațiilor strânse în cadrul competiției este de 1.585 de lei, proiectul clasându-se pe locul 35, în condițiile în care, în finala concursului s-au calificat 44 de proiecte.

 

Celălalt proiect cu aplicabilitate și în Buzău, se numește „Abilitățile contează”, fiind derulat de fundația Motivation Romania, care oferă o gamă largă de servicii adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor in fotoliu rulant.

Proiectul își propune realizarea de 50 de kit-uri speciale destinate persoanelor cu dizabilități, imobilizate în scaune rulante, kit-uri prin intermediul cărora aceste persoane vor primi informații și instrumente de bază necesare menținerii sănătății și independenței în scaunul rulant.

Suma strânsă din donații de initiatorii acestui proiect este în prezent de 2.528 de lei, proiectul ocupând poziția 30 în clasament, însă lucrurile se pot schimba, având în vedere că finala abia a început.

Un proiect care s-a numărat anul trecut printre câștigători, vizând accesul la hidroterapie pentru copii cu probleme speciale de sănătate din județul Timiș, are și la această ediție șansa de a câștiga unul din cele trei premii puse în joc, fiind la acest moment pe locul doi în clasament, cu 23.392 de lei strânși din donații.

 


Adaugati un comentariu


 

*