O autospecială de intervenție și salvare la înălțime, cadou de Crăciun pentru ISU Buzău

22 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Prima misiune a autospecialei a fost „salvarea” lui Moș Crăciun și a sacului său cu daruri pe care, ulterior, le-a împărțit copiilor pompierilor.

 

Salvatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Neron Lupașcu” al județului Buzău au primit în dar, de Crăciun, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o linie tehnică de întreținere echipamente individuale de protecție și un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig.

Prima misiune a autospecialei de intervenție și salvare la înălțime a fost „salvarea lui Moș Crăciun” și a sacului său cu daruri din care, ulterior, Moșul cel darnic și bun a împărțit tot felul de cadouri copiilor salariaților ISU Buzău, extrem de emoționați atât de întâlnirea cu Moș Crăciun cît și pentru că au văzut că părinții lor sunt „eroi” și în astfel de acțiuni.

Desigur, micuții au stat de vorbă cu Moșul și i-au spus căt de cuminți și de curajoși sunt la rândul lor, i-au spus poezii și i-au cântat colinde, în aplauzele salvatorilor care, pentru ei, sunt adevărate modele de curaj. Bineînțeles, copilașii i-au șoptit lui Moș Craciun, la ureche, ce și-ar mai dori să găsească sub brad, promițându-i că în continuare vor fi cuminți și curajoși, vor învăța și vor deveni  oameni de încredere, la fel ca părinții lor.

 

Noua autospecială de intervenție și salvare de la înălțime va acționa pentru salvarea persoanelor de la înălțimi de până la 45 de metri și va asigura pătrunderea rapidă a forțelor de intervenție în părțile superioare ale clădirilor înalte și foarte înalte, atunci când căile de acces devin impracticabile ca urmare a incendiilor de mari proporții sau a dezastrelor.

Noile echipamente intrate în dotarea ISU Buzău au fost achiziționate în cadrul programului „Multi risc – modul I”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, axa prioritară 5 – ,,Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor”, obiectivul specific 5.2 ,,Creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție”, prin care se urmărește îmbunătățirea capabilităților de intervenție în situații de urgență generate de inundații, alunecări de teren, cutremure, eșecul utilităților publice și accidente în industrie.

Pe lângă cele trei echipamente primite acum în dotare, salvatorii buzoieni au mai primit, anul acesta, un autocamion cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig, un container suport logistic al intervenției Multi risc Tip, o șenilată UTV ARGO 8×8, un scaun bariatric pentru transport persoane supraponderale, o cameră de termoviziune, o barcă pneumatică tip BP-4 și un echipament Hooligan complet PRT rescue.

 

Darul primit de salvatorii buzoieni a venit după ce la rândul lor s-au dovedit darnici și s-au implicat într-o misiune mai specială decât de obicei. Oameni speciali nu numai în misiuni, ci și în viață, ei s-au mobilizat, așa cum o fac în fiecare an, iar în colaborare cu Asociația „Salvatorii Râmniceni” au încercat să aducă un pic de bucurie și zâmbete pe chipul copiilor instituționalizați din Centrul Rezidențial AZUR  din municipiul Râmnicu Sărat și în mai multe familii care datorită lor vor avea ce pune pe masa de Crăciun.

Astfel, salvatorii s-au transformat în ajutoarele lui Moș Craciun și au împărțit daruri constând în alimente de bază și dulciuri atât copiilor instituționalizați, care nu vor fi alături de părinți cu ocazia Sărbătorilor. Totodată, ei au ajuns și la șase familii din Râmnicu Sărat și din comunele Buda și Dedulești care cu darurile primite vor avea posibilitatea să simtă magia Crăciunului și a Anului Nou, să simtă că Moș Craciun există și că n-au fost uitați.

 

În timp ce salvatorii s-au bucurat că au putu fi darnici, Consiliul Județean Buzău a premiat elevii și cadrele didactice care au participat la etapele judeteana si interjudeteana a concursului școlar cu tematica de protecție civilă „CU VIAȚA MEA APĂR VIAȚA!”.

Premiile au fost înmanate de Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, care i-a felicitat pe micii salvatori și pe dascălii care au contribuit la mobilizarea lor în astfel de competiții, ca și pe profesioniștii care, între două intevenții de salvare, le-au oferit copiilor din școlile din județ, voluntar, cursuri practice de acordare a primului ajutor, de protecție și de intervenție în caz de dezastre.

Între premianții salvatori s-au aflat elevii școlii gimnaziale „N. TitulescuBuzău, cei ai școlii gimnaziale din comunele Amaru și Pietroasele, copiii de la  Liceul Economic „E.M.Basarab” din Râmnicu Sărat, cei de la Liceul Tehnologic „C. Nenițescu” Buzau și de la Liceul Teoretic Pogoanele.

GALERIE FOTO:


Adaugati un comentariu


 

*