Trofeul Festivalului International de Folclor, adjudecat de Slovacia

8 august 2016 | 0 comentarii |

Vicepresedintele Consiliului Judetean Buzau, Adrian Petre, a premiat castigatorii celei de-a treia editii a Festivalului, la care au participat ansambluri din cinci tari europene.

 

Trofeul 2016 - Slovacia

Trofeul 2016 – Slovacia

Consiliul Judetean Buzau, prin Centrul Judetean de Cultura si Arta si CIOFF au oferit buzoienilor un sfarsit de saptamana plin de traditii. A fost organizata a treia editie a Festivalului International de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioritei”, la care au participat ansambluri din cinci tari europene, precum si Targul National de Mesteri Populari.

La „terapia prin dans” pe care Consiliul Judetean a oferit-o locuitorilor muncipiilor Buzau si Ramnicu Sarat au contribuit ansambluri folclorice din Bosnia, Georgia, Slovacia si Tara Bascilor, precum si Ansamblul „Plaiurile Mioritei”, alaturi de care au evoluat ansamblurile locale din Florica, Siriu, Zarnesti si Zoresti, in afara concursului.

 

dansatori festival 2016(13)Duminica seara, pe scena din Parcul Crang, special amenajata pentru acest festival, au oferit recitaluri artistii din Romania, Slovacia si Tara Bascilor, iar in final, vicepresedintele Consiliului Judetean Buzau, Adrian Petre, initiatorul acestui festival folcloric, a premiatr concurentii. 

Marele trofeu a revenit, potrivit aprecierilor juriului, artistilor dansatori din Slovacia. Sculptat de mesterul popular Ioan Vasile, acesta a fost inmanat in aplauzele a mii de buzoieni prezenti la evenimentul care s-a desfasurat in aer liber.

Adrian Petre le-a multumit participantilor si publicului buzoian prezent la demonstratiile din cele trei seri de Festival si si-a exprimat speranta ca anul viitor sa fie mai multi concurenti. La editia de anul trecut au participat ansambluri din 13 tari, iar castigatoare a fost desemnata echipa Mexicului.

In aceeasi perioada, buzoienii au putut admira in Crang exponatele Targului National de Mesteri Populari. Zeci de mesteri din mai multe judete au facut dmonstratii si au oferit spre vanzare exponate realizate pe loc sau pe care le-au adus gata confectionate.

 GALERIE FOTO:

 


Adaugati un comentariu


 

*