Petre Emanoil Neagu a jurat pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Buzău

27 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Consilierii județeni au jurat la rândul lor să facă tot ce le stă în putere și pricepere „pentru binele locuitorilor județului Buzău”, iar în următorii paru ani vor trebui să și demnostreze că vor face astfel.

 

Prezidiu (Foto: Ciprian Sterian)

Astăzi a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean Buzău, în cadrul căreia consilierii aleși în 27 septembrie au jurat cu mâna pe Biblie să facă tot ce le stă în putere și pricepere  „pentru binele locuitorilor județului Buzău”. Tot astăzi, Petre Emanoil Neagu a fost învestit pentru al doile mandat consecutiv în funcția de președinte, câștigată cu cel mai mare scor la nivelul orgnizațiilor PSD din țară.

Ședința a fost prezidată, conform uzanțelor, de decanul de vârstă Gabriel Baciu,  care este și consilierul cu cele mai multe mandate la activ, avându-i alături pe tinerii Ionuț Dragomir și Ștefăniță Munteanu și de subprefectul Vasile Alecu, dar și pe secretarul general al județului Laurențiu Gavrilă și pe directorul Direcției juridice a CJ Mirela Oprea care au girat procedurile din punct de vedere al legalității.

La debutul ședinței, Gabriel Baciu a prezentat pe scurt structura noului miniparlament al județului și după citirea și aprobarea ordinii de zi s-a trecut la depunerea jurământului de către consilierii județeni.

Marcați de emoția inerentă evenimentului, cu toții au ajuns la pupitru și au depus jurământul cu mâna pe Biblie, în ordinea în care au fost trecuți pe buletinele de vot, unii aflați la primul mandat, alții cu vechime în Consiliul Județean.

 

Petre Emanoil Neagu (Foto Ciprian Sterian)

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a obținut un nou mandat de președinte, a fost ultimul care a jurat, după care a fost învestit în funcția în care a fost ales cu cel mai bun scor obținut de PSD la nivel național. După ce a promis că va respecta Constituția şi legile țării şi va face „cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Buzău”, a spus că a depus acest jurământ pe care l-a „respectat mereu şi care ma va ghida şi în noul mandat de preşedinte al Consiliului Județean Buzău”.

La finalul ședinței, Neagu a subliniat că deși a făcut parte din mai multe echipe ale Consiliului Județean, de cele mai multe ori în calitate de vicepreședinte, consideră că „cel mai aplecat Consiliu Județean (din care a făcut parte – n.r.) a fost cel din mandatul trecut, mă refer la doamnele și domnii consilieri care, cu toții au făcut tot ce le-au stat în putere să facă lucruri bune pentru județ și pentru cetățenii județului Buzău. Au înțeles că trebuie să lase haina politică la intrarea în Consiliul Județean și au făcut tot ce le-a stat în putință, au promulgat proiecte, indiferent de spectrul politic de unde veneau, pentru bunăstarea cetățenilor județului Buzău. Pentru asta vreau să le mulțumesc și o să le fiu tot timpul recunoscător” a spus Neagu, mulțumind totodată și angajaților instituției, fără sprijinul și seriozitatea cărora activitatea curentă și proiectele CJ nu s-ar fi materializat.

 

Petre Emanoil Neagu

Petre Emanoil Neagu a avut un mesaj și pentru noii consilieri, cărora le-a transmis că se așteaptă ca și ei să conștientizeze că „instituția Consiliului Județean este cea mai importantă unitate administrativ-teritorială a județului Buzău. Poate că peocupându-ne de activitățile noastre curente, infrastructură rutieră, medicală, culturală etc. nu am promovat destul de bine instituția Consiliului Județean, care mai dă cîte un leu, doi, trei, primăriilor, ci o instituție reprezentativă a județului, care trebuie respectată” atât de cei care lucrează în cadrul instituției cât și de către cei din celelalte unități administrative, instituții și de oamenii pe care-i reprezintă.

În perioada următoare, președintele Petre Emanoil Neagu va convoca prima ședință a actualului Consiliu, în cadrul căreia vor fi aleși și cei doi vicepreședinți alături de care va conduce judeul în următorii patru ani și care, cel mai probabil, vor fi Carmen Ichim, de la Pro România, și Adrian Robert Petre de la PSD, conform înțelegerii dintre cele două partide care vor forma, practic, majoritatea în Consiliu.

După ședința de astăzi, Adrian Petre, care a fost vicepreședinte și în mandatul anterior, a scris pe pagina sa de socializare că, alături de președintele Petre Emanoil Neagu și consilierii care au depus astăzi jurământul „vom continua proiectele, bazându-ne pe experiența deja dobândită și pe entuziasmul și viziunea unui nou început” și le-a mulțumit încă o dată buzoienilor „pentru încrederea cu care ne-au învestit pentru următorii patru ani”.

 

În ședința de astăzi, doar 27 dintre cei 32 de consilieri județeni care ar fi trebuit să constituie noua echipă au depus jurământul, pentru că patru au renunțat la mandat, iar unul și-a prezentat demisia.

În urma voturilor obținute la scrutinul din 27 septembrie, Consiliul Județean este format din 21 de consilieri din partea Alianței PSD-Pro România, 7 de la PNL și 4 de la PMP. Astăzi au depus jurământul doar 18 consilieri ai alianței PSD-Pro România, 6 ai PNL și 3 ai PMP, urmând ca alți 3 aleși pe listele PSD-Pro și câte unul de la PNL, respectiv, PMP, să fie validați de Tribunalul Buzău și să depună jurământul la o viitoare întrunire a Consiliului Județean, după care își vor prelua mandatele.

Jumătate dintre aleșii actualului deliberativ au fost consilieri și în mandatul precedent sau au la activ mai multe mandate, cum sunt spre exemplu Gabriel Baciu, Cornel Pitiș, Romeo Lungu, Adrian Ghiveciu sau medicii Adrian Zoican și Paul Rânja, în timp ce unii dintre ei, cum ar fi Carmen Ichim, Cristina Iacob, Felix Rache, Viorel Ștefu, Mircea Posea sau Claudiu Corcodel sunt la primul mandat.

În termen de zece zile de la constituirea noului Consiliu Județean, președintele Petre Emanoil Neagu trebuie să convoace ședința în cadrul căreia vor fi aleși cei doi vicepreședinți.

 

Galerie FOTO:

 


Adaugati un comentariu


 

*