Raed Arafat și oficialitățile locale au inaugurat noul punct de lucru al ISU Buzău

Festivitatea a avut loc duminică, iar noua unitate devenită operațională va deservi zona de sud-est a județului, fiind reduși astfel timpii de intervenție ai echipajelor de pompieri și SMURD.

 

Ieri a avut loc, în localitatea buzoiană Padina, festivitatea prilejuită de inaugurarea  unui nou punct de lucru al ISU Buzău. Unitatea va deservi zona de sud-est a județului, sporind astfel gradul de siguranță al celor 25.950 de locuitori din cele șapte comune aflate în raionul de intervenție.

La festivitatea de inaugurare, precedată de un ceremonial militar-releigios, au participat invitați ai autorităților centrale, alături de reprezentanți  ai administrației județene. Astfel, la Padina au fost prezenți secretarul de stat Raed Arafat – coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), împreună cu comandantul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, și prim adjunctul acestuia, colonelul Daniel Marian Dragne.

Din partea administrației locale, la festivitate au participat prefectul Carmen Ichim, împreună cu Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean precum și primari ai comunelor care vor fi deservite de pompierii și paramedicii SMURD care activează în cadrul noului punct de lucru al ISU. Nu în ultimul rând, printre invitați s-au numărat și reprezentanți ai SC Hunt Oil Company of România  și ai OMV Petrom, două companii care au contribuit substanțial la înființarea noului centru.

 

Raed Arafat

În calitatea sa de coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat a lăudat inițiativa conducerii ISU Buzău și a autorităților locale, mulțumind totodată reprezentanților celor două companii care au contribuit la dotarera cu tehnică de intervenție a noului punct de lucru. Totodată, șeful DSU s-a declarat mulțumit de ritmul rapid în care a fost realizat acest proiect, pentru care a fost nevoie de mai puțin de un an, de la momentul în care a fost luată această inițiativă până la cel al inaugurării

„Felicitări colegilor de la ISU Buzău pentru deschiderea noului punct de lucru la Padina! Cu sprijinul OMV și a Hunt Oil, în colaborare cu Fundația pentru SMURD și cu implicarea directă a Primăriei Padina, în mai puțin de un an s-a reușit realizarea unui proiect extraordinar, care va duce la reducerea timpului de intervenție pentru aproximativ 26.000 de locuitori aflați în zona de competență a noului punct de lucru. Reducerea timpului de intervenție va duce, indiscutabil, la salvarea mai multor vieți și la prevenirea unor catastrofe cauzate de incendii”, este mesajul secretarului de Stat Raed Arafat.

 

Carmen Ichim, prefectul județului, i-a felicitat la rândul său pe reprezentanții ISU și pe cei ai administrației locale, mulțumind totodată pentru implicare celor două companii private care și-au adus aportul pentru dotarea cu tehnica de intervenție necesară. „Felicit conducerea  Primăriei din comuna Padina pentru iniţiativă şi mulțumim companiilor Hunt Oil Company of Romania şi OMV Petrom, pentru implicare. În baza acestui parteneriat public-privat, cele două companii au donat două autospeciale de ultimă generaţie, care au intrat în dotarea acestui punct de lucru – una de stingere cu apă şi spumă de mare capacitate, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical, precum şi o ambulanţă SMURD”, a declarat Carmen Ichim.

 

Nu în ultimul rând, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a apreciat că „această investiție este un exemplu de bună colaborare a autoritaților locale, centrale și a partenerilor privați, care și-au dat mâna pentru a oferi pompierilor, adevarații eroi, infrastructura necesară să-și poată exercita meseria cu profesionalism și responsabilitate”.

Acesta a adăugat că valoarea investitiei a fost de aproximativ 500.000 de euro, menționând că noul punct de lucru deservi atât zona de sud-est a județului Buzău, cât și localitățile limitrofe din județele Brăila si Ialomița.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*