Pompierii si SMURD-ul vor ajunge mai rapid in zonele izolate din nordul judetului
Un nou pucnt de lucru al ISU Buzau va fi deschis maine, la Beceni, astfel ca timpul de raspuns la solicitarile din zona va fi redus cu mai mult de jumatate.
Noile dotari primite in cadrul unui program regional cu finantare europeana au permis Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau sa isi extinda numarul punctelor de lucru in judet. In acest fel, echipajele de interventie ale pompierilor si cele de la SMURD pot sa ajunga mai repede in zonele aflate la distante mai mari fata de cele trei subunitati existente la Buzau, Ramnicu Sarat si Maruntisu. Astfel, daca pana in toamna, din structura ISU Buzau faceau parte doar aceste trei subunitati, din luna septembrie, la Pietroasele functioneaza si primul punct de lucru din judet al inspectorarului, structura care apartine subunitarii de la Buzau. Initiativa infiintarii acestui punct de lucru si-a dovedit in scurt timp eficianta, astfel ca responsabilii din conducerea ISU Buzau au cautat noi oportunitati de a se extinde si in alte zone ale judetului, pentru a reduce timpii de reactie ai echipajelor trimise la interventii.
Astfel, daca punctul de lucru de la Pietroasele acopera zona de sud-vest a judetului, incepand de miane, si zona centrala si de nord vor fi acoperite, in urma infiintarii unui nou puncte de lucru, in comuna Beceni.
Punctul de lucru va fi deservit de 21 de pompieri si paramedici si va dispune de doua autospeciale, dintre care una de stingere cu apa si spuma de capacitate marita, echipata si cu accesorii specifice pentru descarcerare si acordarea primului ajutor medical, precum si o ambulanta SMURD, personalul si tehnica fiind dislocate de la unitatea din Ramnicu Sarat. Noul punct de lucru, care va fi inaugurat maine, in prezenta reprezentantilor Prefecturii, Consiliului Judetean si ai administratiei locale, va deservi zona centrala si de nord a judetului, care include comunele Beceni, Cernatesti, Vintila-Voda, Manzalesti, Lopatari, Sarulesti si Bisoca, cu cele 65 de sate apartinatoare, insumand o suprafata de circa 50.000 de hectare, cu o populatie de aproximativ 23.700 de locuitori. Printre cele 65 de sate se numara si localitati izolate, in care echipajele de interventie ajung cu dificultate din cauza terenului accidentat. Marele avantaj, de aceasta data, este acela ca exhipajele vor putea ajunge mai repede in zonele respective, intrucat vor avea de parcurs o distanta mai mica. Prin deschiderea acestui punct de lucru se va reduce timpul mediu de raspuns la situatiile de urgenta de la 49 de minute la 22 minute, distanta medie de la 47 de kilometri la 20 de kilometri si implicit consumurile de carburant, crescand astfel nivelul de siguranta si protectie a comunitatilor.
Felicitari! Imi doresc sa realizam in scurt timp acelasi obiectiv si in Comuna Pirscov!