Medicul Ion Japie, preferat la sefia Colegiului Medicilor Buzau

15 martie 2016 | 2 comentarii |

Acesta a fost votat de 89 dintre cei 152 de alegatori prezenti la vot, iar dr. George Vulpe a obtinut 79 dintre preferintele electorilor, cei doi detasandu-se semnificativ de urmatorii clasati. 

 

Comisia electorala

Comisia electorala

Medicii buzoieni si-au ales, in sfarsit, reprezentantii „Puterii profesionale”. Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru desemnarea conducerii Colegiului Judetean al Medicilor pentru mandatul 2016-2020 s-a dovedit unul care a trezit interesul medicilor buzoieni ceva mai mult decat in decembrie 2015, cand tentativa de desemnare a noii echipe a fost invalidata.

Daca la primul tur de scrutin, din zilele de 6-7 martie, s-au prezent 125 de alegatori, la cel de-al doilea au fost prezenti la urne 152 de medici, pentru a-si exprima optiunile.

Comisia Electorala Locala s-a ingrijit ca procesul electoral sa decurga in conditii bune, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Pe perioada votarii nu au fost inregistrate intampinari sau contestari, nu au fost incidente de niciun fel, asa ca dupa perioada legala de contestari (daca acestea vor exista), asteptam validarea Comisiei Electorale Centrale. Pana la sfarsitul acestei saptamani, impreuna cu noul Consiliu al Colegiului Judetean al Medicilor vom organiza prima sedinta din noua legislatura, in cadrul careia se vor desemna functiile, iar noua conducere isi va intra in atributii”, a precizat dr. Valentina Micu, presedintele Comisiei Electorale Buzau.

Pentru a nu exista suspiciuni de vreun fel, numaratoarea voturilor s-a facut de mai multe ori, incrucisat, in prezenta juristului Colegiului Medicilor si al presei.

 

Dr. Ion Japie

Dr. Ion Japie

Cotat cu cea mai mare incredere, dr. Ion Japie, care a indeplinit functia de presedinte si in mandatul anterior, va fi reinvestit, probabil, potrivit cutumei, in aceeasi functie. Dupa aflarea rezultatelor, acesta a precizat pentru SanatateaBuzoiana.ro ca le multumeste colegilor care au considerat ca are abilitatile necesare pentru a-i reprezenta si in urmatorii patru ani si spera ca in noul mandat sa poata demonstra, impreuna cu noua echipa, ca profesia de medic este una care merita sa fie apreciata si respectata, iar medicii constituie un corp profesional de elita. „Le multumesc tuturor colegilor medici care au participat la vot, indiferent care le-au fost oiptiunile. Le multumesc celor care m-au votat si sper, daca si colegii din noul Consiliu Judetean imi vor acorda aceeasi incredere si imi vor incredinta functia de presedinte, ca impreuna cu noua echipa vom avea capacitatea sa reprezentam corect si competent profesia de medic si pe cei care o practica. Este timpul ca aceasta profesie sa fie apreciata si respectata, iar medicii sa demonstreze ca sunt un corp de elita si sa se manifeste ca atare”, a declarat dr. Ion Japie, mentionand ca este foarte incantat ca din noua echipa fac parte medici din toate specialitatile si ca exista un echilibru intre cei cu vechime si cei tineri, care vor avea timp in cei patru ani sa invete ce inseamna munca intr-un Colegiu profesional, iar in viitorul mandat sa poata prelua aceasta responsabilitate.

 

alegeri medici2Noul Consiliu Judetean al Colegiului Medicilor Buzau va fi compus din 13 membri cu drepturi depline, dimntre care se va alege noul Birou, comisiile profesionale si reprezentantul in Adunarea Generala a Colegiului Medicilor din Romania, precum si cinci supleanti.

Medicii Ion Japie – medic chirurg ortopedie traumatologie (89 de voturi), George Ovidiu Vulpe – medic chirurg ortopedie traumatologie (79 de voturi), Ion Tudose – medic medicina interna (56 de voturi), Mihail Horia Tache – medic chirurgie plastica si arsuri (55 de voturi), Catalin Constantin Bostan – medic chirugie generala (51 de voturi), Adriana Ciurea – medic medicina familiei (50 de voturi), Magdalena Dragu – medic medicina legala (48 de voturi), Radu Serban Pana – medic medicina familiei (45 de voturi), Ana Cristina Balan – medic anestezie si terapie intensiva (43 de voturi), Aura Elena Daniliuc – medic anestezie si terapie intensiva (44 de voturi), Luminita Anemona Musat – medic medicina familiei (44 de voturi), Ovidiu Cristian Ungureanu – medic chirurgie generala (44 de voturi) si Mario Corneliu Constantinescu – medic obstetrica-ginecologie (43 de voturi) sunt cei 13 reprezentanti ai Colegiului, cu drepturi depline.

Pe lista de supleanti se afla medicii Laura Iuliana Ciuntu – medic medicina familiei (39 de voturi), Florentina Constanta Borcaias – medic medicina familiei (37 de voturi), Lucia Dragan – medic medicina familiei (36 de voturi), Adrian Zoican – medic medicna de urgenta (34 de voturi) si Cornelia Roxana Ciocaru – medic medicna famiei (28 de voturi). Acestia, tot in ordinea descrescatoare, vor putea capata drepturi depline daca unul dintre tiutulari va renunta, la un moment dat si din motive intemeiate, la acest statut.

*Lista completa cu numarul de voturi obtinut de fiecare candidat poate fi consultata AICI

 Comentarii (2)

  1. Roman Camelia spune:

    Felicitari Domnul Japie.

  2. Eugen Neagu spune:

    Merita tot respectul! Jos palaria! Un mare om inainte de toate.

Adaugati un comentariu


 

*