Dr. Ion Japie, preferatul medicilor buzoieni pentru sefia Colegiului

9 decembrie 2015 | 2 comentarii |

Acesta a obtinut cel mai mare numar de voturi la alegerile pentru mandatul 2015-2019. Medicii George Vulpe, Radu Pana, Anemona Musat, Ion Tudose si Magdalena Dragu, urmatorii in preferintele colegilor.

 

Dr. Lucia Dragan

Dr. Lucia Dragan

Prezenta peste asteptari, la Turul II al alegerilor conducerii Colegiului Judetean al Medicilor din Buzau. Peste 170 de medici s-au prezentat la vot, in zilele de 6, 7 si 8 decembrie, in timp la cu o saptamana in urma, doar 70 de medici si-au exprimat optiunile pentru cei care ar dori sa le reprezinte interesele in mandatul 2015-2019.

Vreau sa le multumesc colegilor care s-au prezentat la vot si au inteles ca este necesar sa-si exprime optiunea pentru cei care doresc sa-i reprezinte in organizatia profesionala. S-au prezentat la urne 173 de colegi, mai multi decat ne asteptam, avand in vedere prezenta la urne din Turul I si experienta unor alegeri anterioare cand, in Turul II se injumatatea numarul de votanti. Dupa deschidera urnelor si numararea buletinelor de vot, am avut 169 de voturi valabil exprimate, iar 4 au fost anulate. Pana joi seara se pot depune eventuale contestatii, iar vineri dimineata ne vom intalni cu noul Consiliu, pentru atribuirea functiilor in noul Birou, dupa care Comisia Electorala Locala isi va inceta activitatea”, a precizat dr. Lucia Dragan, presedintele Comisiei buzoiene.

 

Dr. Ion Japie

Dr. Ion Japie

Preferintele medicilor buzoieni, in ciuda faptului ca dr. Ion Japie, fostul presedinte al Colegiului si-a exprimat intentia de a renunta la aceasta functie, s-au concentrat tot asupra sa, asa ca in urma numarului de optiuni valabil exprimate, acesta s-a plasat pe primul loc, cu 86 de voturi.

Increderea colegilor ma onoreaza si tin sa le multumesc pentru asta. Desi, din motive de sanatate, intentionam sa ma retrag in planul doi, faptul ca am primit cele mai multe voturi ma determina sa ma mai gandesc, pentru ca nu as vrea sa le insel asteptarile, iar increderea lor ma si obliga, nu vreau sa-i dezamagesc. Pana la prima sedinta a noului Consiliu Judetean al Colegiului voi lua o decizie. Daca voi avea si sustinerea noului Birou, probabil voi continua sa reprezint interesele medicilor buzoieni din pozitia de presedinte al Colegiului”, a precizat pentru SanataeaBuzoiana.ro, dr. Ion Japie, dupa aflarea rezultatelor.

Asadar, vineri, 11 decemrbie, se va sti cu certitudine care va fi noua componenta a Biroului Colegiului Judetean al Medicilor Buzau si cine, ce functie va detine in urmatorii patru ani.

 

alegeri-dr. PaunescuPentru noul Consiliu Judetean al Colegiului, dintre cei 28 de candidati ramasi in cursa dupa retragerea dr. Victor Ionita,  au mai fost preferati, in ordinea numarului de voturi, dr. George Vulpe (chirurgie ortopedie-traumatologie) – 71 de voturi, dr. Radu Pana (medicina de familie) – 57 de voturi, dr. Anemona Musat (medic de familie) – 55 de voturi, dr. Ion Tudose (medicina interna) – 55 de voturi, dr. Magdalena Dragu (medicina legala) – 54 de voturi, dr. Catalin Bostan (chirurgie generala) – 52 de voturi, dr. Mario Constantinescu (chirurgie OG) – 52 de voturi, dr. Gheorghita Ungureanu (ATI) – 44 de voturi, dr. Ungureanu Ovidiu (chirurgie generala) – 44 de voturi, dr. Adrian Zoican (medicina de urgenta) – 43 de voturi, dr. Mihai Tache (chirurgie plastica) – 42 de voturi, dr. Florentina Borcaias (medicina de familie) – 41 de voturi, la egalitate cu dr. Claudiu Serbanoiu (chiurgie OG). Dr. Adriana Ciurea, desi s-a aflat in preferintele a 63 de alegatori, nu va face parte din noul Consiliu Judetean, intrucat are la activ doua mandate anterioare consecutiv si, potrivit deciziei Comisiei Electorale, a fost eliminata din lista.

Unul dintre cei doi clasati pe ultima pozitie va trece pe lista de supleanti, alaturi de dr. Doina Popescu (anatomie patologica) – 38 de voturi si dr. Cornelia Ciocaru (medicina de familie) – 37 de voturi.

 

alegeri- Doina PanaPentru Adunarea Generala, dintre cei 17 candidati inscrisi in cursa, in preferintele alegatorilor s-au aflat dr. Ion Japie (chirurgie ortopedie-traumatologie) – 62 de voturi, dr. Radu Pana (medic de familie) – 44 de voturi si dr. Magdalena Dragu (medicina legala) – 37 de voturi.

Supleanti vor fi, tinand cont de numarul de voturi obtinute, dr. Anemona Musat (medic de familie) – 33 de voturi si dr. Nicoleta Camelia Pavelescu (anatomie patologica) – 31 de voturi.

Sambata, 12 decembrie, are loc Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania cand, dintre cei alesi la nivelul organizatiilor din teritoriu se va alege noua conducere la nivel national.

Intre cei cotati cu sanse sa detina in urmatorii patru ani sefia Colegiului Medicilor din Romania se afla dr. Adrian Streinu-Cercel, dar se pare ca se zbate din rasputeri sa ajunga din nou in functia de presedinte si controversatul  medic cardiolog Mircea Cinteza, care s-a mai aflat o data in aceasta functie, a fost un timp si ministru al Sanatatii, dar si intr-o functie si in alta, a fost destul de contestat. Oricum, fiecare dintre acestia poate avea o sansa numai daca sunt votati, inainte, de medicii colegiilor din care fac parte.

 Comentarii (2)

  1. Juganaru Nicolae spune:

    Daaaaa… este o persoana onesta, bun profisionist cu multa dragoste pt pacienti… Succes!!! Bun de ministru!!!

Adaugati un comentariu


 

*