Medicii buzoieni, la vot si saptamana viitoare

8 martie 2016 | 0 comentarii |
Comisia electorala

Comisia electorala

Dupa doua zile in care au avut posibilitatea sa-si desemneze reprezentantii in Consiliul Judetean al Colegiului Medicilor Buzau, numai 125 de medici buzoieni s-au prezentat la urne.  In conditiile in care validarea alegerilor din primul tur s-ar fi putut face numai daca ar fi votat doua treimi dintre cei peste 600 de medici membri ai Colegiului buzoian, votul se va relua peste o saptamana, asa cum este prevazut in regulamentul electoral.

Presedintele Comisiei Electorale Locale, dr. Valentina Micu s-a aratat „foarte dezamagita de prezenta slaba la vot, in conditiile in  care medicii au fost anuntati prin e-mail, de mai multe ori, anuntul de organizare a alegerilor s-a publicat si in presa locala, iar pe multi dintre ei i-am si sunat, personal, atat noi, cei din Comisie, cat si fetele de la secretariatul Colegiului. Sa speram ca saptamana viitoare se vor prezenta mai multi colegi la vot, pentru ca in caz contrar, nu vor mai avea nicio justificare pentru a emite pretentii, mai ales de reprezentare, in turul doi nemaifiind impusa conditia participarii unei majoritati. Ii rog de aceea, pe toti colegii, din toate specialitatile, sa vina la vot, pentru duminica si luni, ca si la primul tur, ii vom astepta la sediul Colegiului, de la ora 8.00 pana la ora 20.00”.

 

alegeri medici- TudoseEste adevarat, numarul votantilor a fost ceva mai mare decat la primul tur al alegerilor din decembrie, invalidate in majoritatea filialelor din tara, din cauza inscrierii pe liste a unor medici care mai aveau la activ doua sau mai multe mandate in conducere organizatiei profesionale, iar la momentul respectiv, legea in voigoare prevedea ca acestia nu au dreptul sa mai candideze. Intre timp. Legea a fost schimbata in Parlament, iar de aceasta data au dreptul la candidatura si cei care au mai facut parte din conducerea Colegiului, indiferent de numarul de mandate.

In cursa pentru alegerile din mandatul 2016-2020, la Buzau s-au inscris 24 de medici, din majoritatea specialitatilor, pentru a ocupa unul dintre cele 13 locuri de membru cu drepturi depline, dintre care se va alege si urmatorul presedinte, plus 5 de membri supleanti, care in cazul in care unul dintre cei cu drepturi depline alesi se va retrage, din diverse mortive, sa poata fi inlocuit.

Pe lista candidatilor se afla multi dintre medicii care de-a lungul timpului au mai facut parte din conducerea Organizatiei profesionale, dar si multi medici tineri.

 


Adaugati un comentariu


 

*