Medicii buzoieni se pregătesc să-și aleagă noua conducere a organizației profesionale

5 februarie 2020 | 0 comentarii |

Candidaturile se pot depune la sediul Colegiului Județean al Medicilor, până pe data de 10 ianurie, iar alegerile vor avea loc în perioada 1-3 martie.

 

Mandatul echipei care coordonează activitatea Colegiului Județean al Medicilor (CJM) Buzău a ajuns la final, iar o nouă echipă este așteptată să-și asume responsabilitățile organizării și funcționării organizației profesionale.

A fost desemnată echipa care face parte din Comisia Electorală Locală, iar până pe 10 februarie, medicii care doresc să facă parte din noua echipă de conducere a CJM Buzău își pot depune candidaturile.

Comisia Electorală Locală este formată din dr. Mirela Pană – președinte, dr. Virgil Păunescu – secretar, dr. Doina Bunea, dr. Adrian Dima și dr. Cosmin Radu – membri, iar dr. Lucia Drăgan, dr. Alexandru Anghel și dr. Marius Isofache – supleanți. Membrii comisiilor electorale nu pot candida la funcțiile elective din cadrul Colegiului Medicilor din România în legislatura pentru care se organizează alegerile.

Comisiile electorale nu sunt subordonate consiliilor județene sau birourilor acestora și își vor desfășura activitatea sub supravegherea și controlul Comisiei Electorale Centrale.

 

Comisia Electorală Locală organizează desfășurarea alegerilor, aprobă listele actualizate și lista finală cu alegători, înregistrează, verifică și validează candidaturile medicilor care doresc să facă parte din noua echipă care va conduce Colegiul Județean al Medicilor în următorii patru ani, coodonează procesul de votare, numără, validează și totalizează voturile valabil exprimate, stabilește rezultatul alegerilor pe care-l transmite și Comisiei Electorale Centrale, iar după validarea alegerilor locale de către Comisia Electorală Centrală, emite mandatele celor aleși, convoacă în termen de maximum 3 zile Consiliul Județean și înregistrează candidaturile pentru Biroul Local, după care își încetează activitatea.

Alegerea membrilor consiliilor colegiilor teritoriale, a reprezentanților în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România și a membrilor comisiilor de cenzori va avea loc în perioada 01– 03 martie 2020,  respectiv în perioada 13– 15 martie, dacă la prima convocare de alegeri nu se întrunește condiția de  cvorum.

Potrivit Regulamentul Electoral, candidații trebuie să fie medici înscriși în CJM Buzău și să aibă cotizația achitată la zi. O persoană poate candida atât pe lista membrilor Consiliului Local cât și pe cea a reprezentanților în Adunarea Generală Națională a CMR sau pentru mandatul de membru în Comisia de Cenzori.

 


Adaugati un comentariu


 

*