Chirurgul George Vulpe a fost preferatul medicilor buzoieni pentru noua conducere a organizației profesionale

5 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Acesta a obținut cele mai multe voturi pentru Consiliul Județean al Colegiului Medicilor, la alegerile pentru desemnarea celor care vor reprezenta interesele profesionale ale medicilor buzoieni în următorii patru ani. Pentru Adunarea Generală, cele mai multe voturi a primit medicul de familie Radu Pană. 

 

Medicii buzoieni au decis cine le va reprezenta interesele profesionale în următorii patru ani. Turul al II-lea al alegerilor pentru desemnarea unei noi echipe de conducere a Colegiului Județean al Medicilor, care a avut loc în zilele de 3 și 4 octombrie, la sediul organizației profesionale, s-a desfășurat fără incidente.

Prezența la urne a fost destul de scăzută, doar 127 de doctori au fost prezenți la vot, dar mai bună decât la turul I, când s-au prezentat la urne doar 85 dintre cei peste 600 de membri ai organizației profesionale care le vizează medicilor, anual, dreptul de practică, iar în cazul unor reclamații anchetează și decide sancționarea sau exonerarea medicilor de eventualele culpe medicale.

Din păcate, la vot au venit doar 127 de medici, mai mulți colegi din județ decât din din municipiul Buzău și nici măcar toți candidații înscriși pe liste nu au venit să-și exprime opțiunile. Este adevărat că aceste alegeri au avut loc în weekend, dar nu au nicio scuză, măcar o dată la patru ani puteau să-și amâne plecarea din oraș cu câteva minute sau se puteau întoarce înainte de închiderea urnelor, pentru a-și exercita dreptul și îndatorirea de a vota și de a-i mandata pe cere le vor reprezenta interesele profesionale înurmătorul mandat”, a precizat dr. Mirela Pană, președintele Comisiei Electorale Locale.

 

Pentru Consiliul Județean al colegiului Medicilor, cele mai multe voturi a primit medicul chirurg ortoped George Vulpe, care a fost votat de 72 dintre medicii care s-au prezentat la urne. Dr. Vulpe a deținut, timp de mai multe mandate, funcția de președinte al Comisiei de Jursidicție în cadrul organizației profesionale.

Următorii clasați, în ordinea numărului de voturi obținute au fost: dr. Radu Șerban Pană-69 de voturi, dr. Cătălin Bostan-58, dr. Cristina Bălan– 54, dr. Anemona Mușat-53, dr. Dragoș Porumb– 53, dr. Ovidiu Ungureanu-49, dr. Aurelia Diaconescu-48, dr. Laura Ciuntu-47, dr. Mihai Colțoiu– 44,  dr. Iulian Dogaru-43, dr. Mario Constantinescu -42. Dr. Aura Daniliuc și fostul președinte al Colegiului, dr. Ion Japie au obținut același număr de voturi (40), dar numai unul dintre ei va putea fi al 13-lea pe listă, așa că acesta va fi decis prin tragere la sorți, iar celălalt va fi supleant. Tot pe lista de supleanți se află dr. Magdalena Dragu -39, iar între dr. Camelia Pădineanu, dr. Horia Tache și dr. Ion Tudose, care au primit fiecare câte 38 de voturi, se va desemna ultimul supleant prin tragere la sorți.

Dr. Sergiu Danilescu -35, dr. Maria Brăgău -34, dr. Adrian Zoican -34, dr. Răzvan Dedu -32, dr. Dragoș Vicol -32, dr. Dan Mihai -27, dr. Alexandru Varga -23, dr. Mihail Popescu -17, dr. Marius Stoica -16, dr. Paul Rânja -8 nu s-au calificat pentru actualul Consiliu Județean al Colegiului Medicilor.

 

Pentru Adunarea Generală, unde au candidat 15 medici care au dorit să ocupe unul dintre cele trei locuri rezervate Buzăului, cele mai multe voturi au fost obținute de dr. Radu Șerban Pană – 56, urmat de dr. Laura Ciuntu – 45 și dr. Aurelia Diaconescu – 43. Dr. Ion Japie, fostul președinte al Colegiului Medicilor Buzău a obținut 33 de voturi, fiind astfel primul pe lista de supleanți. Ceilalți doi supleanți sunt dr. Dragoș Porumb -32 de voturi și dr. Ovidiu Ungureanu – 25 de voturi. Ceilalți 9 candidați au primit între 21 și 3 voturi.

O parte dintre candidați au mai făcut parte din organele de conducere a Colegiului Medicilor și în mandatele anterioare, dar pe noile liste se află și multe nume de medici tineri care, alături de cei cu experiență, ar putea aduce un suflu nou organizației profesionale locale.

Consiliul Județean va fi format din 13 membri cu drepturi depline și 3 supleanți, iar pentru Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România, CJM Buzău are 3 reprezentanți cu drepturi depline și 3 supleanți.

După perioada de contestații (5 și 6 octombrie), rezultatul alegerilor va fi transmis Comisiei Electorale Centrale, iar după validare, Biroul Electoral Local decide data organizării primei ședințe a noului Consiliu Județean, iar după atribuirea noilor funcții (prin votul membrilor), activitatea Comisiei Electorale se va încheia și noua conducere a Colegiului Județean al Medicilor își va intra în atribuții.

GALERIE FOTO:

 

 


Adaugati un comentariu


 

*