Medicii buzoieni, chemați din nou la urne

4 martie 2020 | 0 comentarii |

Doar 85 din cei 630 de membri cu drept de vot ai organizației profesionale și-au exprimat preferințele pentru noua conducere a Colegiului Medicilor, la primul tur de scrutin. 

 

Au avut la dispoziție trei zile pentru a-și alege reprezentanții Colegiului Județean al Medicilor (CJM) Buzău și în Adunarea Generală Națională, dar la urne s-au prezentat doar 85 din cei 600 de membri cu drept de vot ai organizației profesionale locale. Mulți dintre medicii din Spitalul Județean de Urgență, unde se află sediul Colegiului Medicilor, n-au catadicsit să se abată pentru câteva minute din drum când au plecat acasă și treacă pe la urne, dar nici măcar toți candidații care și-au dorit să facă parte din noua structură de conducere nu venit la vot, la primul tur de scrutin.

Noi am stat aici, de la 8,00 dimineața până la 8,00 seara, în toate cele trei zile, dar din păcate prezența la urne a fost foarte scăzută. Interesant este că au venit destul de mulți colegi din județ și foarte puțini din municipiul Buzău, deși acestora din urmă le-ar fi fost mult mai ușor. Poate că unii dintre ei s-au gândit că oricum la turul I nu se face cvorum și vor veni la turul II. Sperăm ca peste două săptămâni să vină cât mai mulți colegi la vot, pentru că o dată la patru ani, nu au nicio scuză pentru a nu se achita de acest drept și îndatorire totodată, de a-și exprima opțiunea pentru cei pe care doresc să-i mandateze pentru a le reprezenta interesele”, a precizat dr. Mirela Pană, președinte Comisie Electorale Locale, la finalului celei de-a treia zi de scrutin.

Pentru a nu influența votul la turul II al alegerilor nu vom spune care au fost preferințele alegătorilor în tutul I, dar se poate sublinia că votul a fost unul echilibrat între membrii vechi și cei care candidează pentru prima oară.

 

Pe lista de candidați pentru Consiliul Județean, nu mai puțin de 28 de medici candidează pentru una dintre cele 13 poziții de mebru cu drepturi depline și 4 de membru supleant. Și pentru Adunarea Generală este concurență mare, 15 candidați vor să ocupe unul dintre cele trei locuri rezervate Buzăului.

Pentru Consiliul Județean al CJM, doctorii care se vor prezenta la vot vor putea alege între medicii Ana Cristina Bălan (ATI), Cătălin Constantin Bostan (Chirurgie generală), Maria Brăgău (Psihiatrie), Laura Iuliana Ciuntu (Medicină de familie), Mihai Colțoiu (medicină de familie), Mario Corneliu Constantin Constantinescu (OG), Sergiu Danilescu (Ortopedie), Aura Elena Daniliuc (ATI), Răzvan Dedu (Chirurgie generală), Aurelia Diaconescu (Medicina de familie), Ernando Iulian Dogaru (Medicină de familie), Magdalena Dragu (Medicină legală), Ion Japie (Ortopedie), Dan Gabriel Mihai (Ortopedie), Luminița Anemona Mușat (Medicină de familie), Radu Șerban Pană (Medicină de familie), Camelia Pădineanu (Medicina de familie), Mihail Popescu (medicină de familie), Dragoș Porumb (Ortopedie), Paul Eugen Rânja (Medicină internă), Marius Cristian Stoica (Chrurgie plastică), Mihail Horia Tache (Chirurgie plastică), Ion Tudose (Medicină internă), Ovidiu Cristian Ungureanu (Chirurgie generală), Alexandru Varga (Chirurgie plastică), Dragoș Ionuț Vicol (Chirurgie generală), George Ovidiu Vulpe (Ortopedie), Adrian Zoican (Medicină de urgență).

 

Pe lista pentru desemnarea reprezentanților CMJ Buzău în Adunarea Generală a CMR sunt 15 candidați, dintre care medicii care se vor prezenta la vot vor putea alege trei membri cu drepturi depline și doi supleanți. Pe acestă listă îi regăsim pe medicii Maria Brăgău (Psihiatrie), Laura Iuliana Ciuntu (Medicină de familie), Aurelia Diaconescu (Medicina de familie), Magdalena Dragu (Medicină legală), Ion Japie (Ortopedie), Dan Gabriel Mihai (Ortopedie), Radu Șerban Pană (Medicină de familie), Mihail Popescu (medicină de familie), Dragoș Porumb (Ortopedie), Paul Eugen Rânja (Medicină internă), Marius Cristian Stoica (Chrurgie plastică), Mihail Horia Tache (Chirurgie plastică), Ovidiu Cristian Ungureanu (Chirurgie generală), Alexandru Varga (Chirurgie plastică), Dragoș Ionuț Vicol (Chirurgie generală). O parte dintre candidați au mai făcut parte din organele de conducere a Colegiului Medicilor și în mandatele anterioare, dar pe liste se află și multe nume de medici tineri care, alături de cei cu experiență, ar putea aduce un suflu nou organizației profesionale locale.  

Cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea membrilor consiliilor colegiilor teritoriale, a reprezentanților în Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România și a membrilor comisiilor de cenzori va avea loc în 15-17 martie, tot la sediul Colegiului Județean al Medicilor și tot în intervalul orar 8,00-20,00.

Potrivit Regulamentul Electoral, candidații trebuie să fie medici înscriși în CJM Buzău și să aibă cotizația achitată la zi. O persoană poate candida atât pe lista membrilor Consiliului Local cât și pe cea a reprezentanților în Adunarea Generală Națională a CMR sau pentru mandatul de membru în Comisia de Cenzori.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*