Se amână alegerile la Colegiul Medicilor, din cauza evoluției COVID-19

13 martie 2020 | 0 comentarii |

Măsura este valabilă pentru toate organizațiile profesioale din țară și a fost anunțată de Comisia Electorală Centrală, în baza unei adrese a Direcției Generale și Asistență Medicală și Sănătate Publică a Ministerului Sănătății.  

 

Dr. Mirela Pană

Măsură radicală la colegiile profesionale ale medicilor, care în aceste zile aveau programat al doilea tur de scrutin pentru alegerea noilor organe de conducerea ale Colegiului Medicilor. Alegerile pentru noile conduceri ale organizațiilor locale și, ulterior, pentru conducerea Colegiului Medicilor din România, se suspendă pentru cel puțin 30 de zile, din cauza evoluției noului coronavirus la nivel național și internațional.

Comisia Electorală Centrală a Colegiului Medicilor din România a transmis, în această după-amiază, că „din cauza epidemiei cu virusul COVID – 19, conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 13828/13.03.2020,  turul al doilea al alegerilor membrilor în organele de conducere ale Colegiului Medicilor se amâna până la o dată ce va fi anunțată ulterior”.

Președintele Comisiei Electorale Locale Buzău a Colegiului Județean Medicilor, dr. Mirela Pană, a precizat pentru SănătateaBuzoiană.ro, că decizia a fost luată astăzi, ca urmare a evoluției noului coronavirus în țara noastră și a măsurilor de prevenire și combatere a acestui virus, cu toate forțele, la toate nivelurile sistemului sanitar. „În vederea asigurării personalului medico-sanitar calificat la nivelul tuturor unităților sanitare, se impune anularea pentru o perioadă de 30 de zile a organizării alegerilor și a activitășilor colective în care această categorie de personal este implicată, deci și turul II al alegerilor, care la Buzău erau programate pentru zilele de 15,16 și 17 martie. Pe măsură ce va fi luată o altă decizie, vom reveni cu precizările necesare și vom informa colegii”, a subliniat dr. Mirela Pană.

 

Adresa MS – măsuri / Alegeri CMR

Redăm în continuare conținutul adresei Ministerului Sănătății, semnată de directorul general al Direcției Generale și Asistență Medicală și Sănătate Publică, Amalia Șerban și de secretarul de Stat Horațiu Moldovan:

Având în vedere declararea de către Organizația Mondială a Sănătății, în data de 30 ianuarie 2020, a stării de urgență pentru sănătatea publică la nivel internațional, din cauza infecțiilor cu noul Coronavirus apărute în Regiunea Wuhan din Republica Populară Chineză, și în data de 11.03.2020 a Pandemiei de COVID-19, precum și faptul că zilnic sunt raportate cazuri de infectare cu Coronavirus în state din Uniunea Europeană;

având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului și luând în considerare recomandările OMS, în sensul că toate țările trebuie să fie pregătite pentru gestionarea infecțiilor cu noul virus, inclusiv supravegherea activă, depistarea timpurie, izolarea și tratamentul cazurilor, urmărirea contactelor și prevenirea răspândirii contnue a infecției;

având în vedere faptul că numărul de cazuri crește alarmant de la o zi la alta, atât în plan mondial cât și european, dar și național, trebuie întreprinse măsurile necesare pentru gestionarea eficientă a resurselor umane la nivelul tuturor nivelelor de asistență medicală, dar și pentru implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

În vederea asigurării personalului medico-sanitar calificat la nivelul tuturor unităților sanitare, se impune anularea pentru o perioadă de 30 de zile a organizării alegerilor și a activitășilor colective în care această categorie de personal este implicată”.

Măsura este valabilă pentru toți medicii, medicii stomatologi, farmaciștii, asistenții medicali și biochmiștii, biologii și chimiștii din sistemul medical românesc și a fost transmisă tuturor organizațiilor ce reprezintă aceste categorii profesionale (Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Stomatologi din  România, Colegiul Farmaciștilor din România, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din România).


Adaugati un comentariu


 

*