Medicii buzoieni, din nou la vot

30 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Conducerea organizației profesionale a asigurat toate condițiile de prevenție a infectării cu noul coronavirus, pentru ca cel de-al doilea tur de scrutin să se desfășoare în bune condiții, în zilele de 3 și 4 octombrie, la sediul Colegiului Județean al Medicilor.

 

Amânat o jumătate de an din cauza pandemiei de Covid-19, turul al II-lea al alegerilor pentru desemnarea unei noi echipe de conducere a Colegiului Județean al Medicilor, se va desfășura în zilele de 3 și 4 ocombrie, la sediul organizației profesionale, între orele 8,00-20,00.

Conducerea CJM spune că a luat toate măsurile de asigurare a condițiilor de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus, astfel încât nimeni să nu aibă motive de a nu se prezenta la vot.

Sper ca la al II-lea tur al alegerilor pentru noile organe de conducere ale CJM să se mobilizeze mai bine colegii noștri, să arate că îi interesează cine le va reprezenta interesele profesionale în următorul mandat. Au fost luate toate măsurile de prevenție în contextul epidemiei de Covid-19, am obținut avizul Direcției de Sănătate Publică și acceptul conducerii Spitalului Județean de Urgență de a desfășura alegerile la sediul CJM, am făcut dezinfecție, avem materiale dezinfectante, mănuși și măști sanitare, așa că nu ar trebui să existe temeri”, a declarat dr. Ion Japie, președintele Colegiului, care a predat deja toate responsabilitățile echipei Comisiei Electorale Locale.

 

Dr. Mirela Pană

La începutul lunii martie, medicii buzoieni au avut la dispoziție trei zile pentru a-și alege reprezentanții Colegiului Județean al Medicilor (CJM) Buzău și în Adunarea Generală Națională, dar la urne s-au prezentat doar 85 din cei peste 600 de membri cu drept de vot ai organizației profesionale locale. Nu s-au prezentat la vot nici medicii din Spitalul Județean de Urgență, unde se află sediul Colegiului Medicilor, care se puteau abate pentru câteva minute din drum, când au plecat acasă. Și mai trist, n-au fost la vot nici măcar toți candidații care și-au dorit să facă parte din noua structură de conducere. Președintele Comiei Electorale Locale și-a exprimat însă speranța că la cel de-al II-lea tur se vor mobiliza mai mulți. „Din păcate, prezența la urne a fost foarte scăzută la turul I, când au venit mai mulți colegi din județ decât din din municipiul Buzău, deși acestora din urmă le-ar fi fost mult mai ușor. Poate că unii dintre ei s-au gândit că oricum la turul I nu se face cvorum și vor veni la turul II, de aceea sperăm ca de această dată să avem o prezență mai bună la vot, pentru că nu au nicio scuză ca măcar o dată la patru ani să nu-și exercite acest drept și îndatorire totodată, de a-i vota pe cei pe care doresc să-i mandateze pentru a le reprezenta interesele”, a precizat dr. Mirela Pană.

 

Pe lista de candidați pentru Consiliul Județean, nu mai puțin de 28 de medici candidează pentru una dintre cele 13 poziții de membru cu drepturi depline și 4 pentru membru supleant.

Pentru Consiliul Județean al CJM, doctorii care se vor prezenta la vot vor putea alege între medicii Ana Cristina Bălan (ATI), Cătălin Constantin Bostan (Chirurgie generală), Maria Brăgău (Psihiatrie), Laura Iuliana Ciuntu (Medicină de familie), Mihai Colțoiu (medicină de familie), Mario Corneliu Constantin Constantinescu (OG), Sergiu Danilescu (Ortopedie), Aura Elena Daniliuc (ATI), Răzvan Dedu (Chirurgie generală), Aurelia Diaconescu (Medicina de familie), Ernando Iulian Dogaru (Medicină de familie), Magdalena Dragu (Medicină legală), Ion Japie (Ortopedie), Dan Gabriel Mihai (Ortopedie), Luminița Anemona Mușat (Medicină de familie), Radu Șerban Pană (Medicină de familie), Camelia Pădineanu (Medicina de familie), Mihail Popescu (medicină de familie), Dragoș Porumb (Ortopedie), Paul Eugen Rânja (Medicină internă), Marius Cristian Stoica (Chrurgie plastică), Mihail Horia Tache (Chirurgie plastică), Ion Tudose (Medicină internă), Ovidiu Cristian Ungureanu (Chirurgie generală), Alexandru Varga (Chirurgie plastică), Dragoș Ionuț Vicol (Chirurgie generală), George Ovidiu Vulpe (Ortopedie), Adrian Zoican (Medicină de urgență).

 

Și pentru Adunarea Generală este concurență mare, unde 15 candidați vor să ocupe unul dintre cele trei locuri rezervate Buzăului. Pe acestă listă îi regăsim pe medicii Maria Brăgău (Psihiatrie), Laura Iuliana Ciuntu (Medicină de familie), Aurelia Diaconescu (Medicina de familie), Magdalena Dragu (Medicină legală), Ion Japie (Ortopedie), Dan Gabriel Mihai (Ortopedie), Radu Șerban Pană (Medicină de familie), Mihail Popescu (medicină de familie), Dragoș Porumb (Ortopedie), Paul Eugen Rânja (Medicină internă), Marius Cristian Stoica (Chrurgie plastică), Mihail Horia Tache (Chirurgie plastică), Ovidiu Cristian Ungureanu (Chirurgie generală), Alexandru Varga (Chirurgie plastică), Dragoș Ionuț Vicol (Chirurgie generală).

O parte dintre candidați au mai făcut parte din organele de conducere a Colegiului Medicilor și în mandatele anterioare, dar pe liste se află și multe nume de medici tineri care, alături de cei cu experiență, ar putea aduce un suflu nou organizației profesionale locale.

Potrivit Regulamentul Electoral, candidații trebuie să fie medici înscriși în CJM Buzău și să aibă cotizația achitată la zi. O persoană poate candida atât pe lista membrilor Consiliului Local cât și pe cea a reprezentanților în Adunarea Generală Națională a CMR sau pentru mandatul de membru în Comisia de Cenzori.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*