Noua conducere a Colegiului Medicilor si-a intrat in drepturi

24 martie 2016 | 1 comentariu |

Medicul Gheorghe Borcean a fost ales presedinte al Colegiui Medicilor din Romania, iar dr. Ion Japie va reprezenta, in urmatorii patru ani, medicii buzoieni din punct de vedere profesional.

 

Noul birou al CMJ Buzau

Noul birou al CMJ Buzau

Dupa cateva luni de incertitudini, lupte interne si doua randuri de alegeri, in sfarsit, Colegiul Medicilor este din nou, atat la nivel national cat si teritorial, ceea ce trebuie sa fie o organizatie profesionala cu drepturi depline si are posibilitatea sa-si exercite atributiile de reprezentare a medicilor in relatia cu autoritatile, in relatiile dintre ei si in relatia cu pacientii, atat in ceea ce priveste drepturile cat si obligatiile acestora.

Colegiile judetene ale Medicilor si-au atribuit functiile de conducere pana marti, 22 martie, iar Comisiile Locale Electorale si-au incheiat activitatea.

Miercuri, in cadrul Adunarii Generale Nationale, reprezentantii medicilor in teritoriu si-au ales si la nivel central Biroul Executiv al „Puterii profesionale”.

Noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania (CMR) este Prof. Dr. Gheorghe Borcean, cel care a condus porganizatia profesionala in ultimul an ca interimar, dupa demisia fostului presedinte, Dr. Vasile Astarastoae.

 

Dr. Gheorghe Borcean si dr. Calin Bumbulut

Dr. Gheorghe Borcean si dr. Calin Bumbulut

Prof. Dr. Gheorghe Borcean este absolvent al Facultatii de Medicina Timisoara, a fost medic stagiar la Spitalul Municipal din Caransebes, iar in 1984 a urmat secundariatul la Spitalul de Urgenta Floreasca

 In 1989 devine medic specialist chirurg la Spitalul Municipal din Caransebes, al carui director a fost intre 1989 si 2006.

In anul 2005 a obtinut a doua specializare in ortopedie si traumatologie, iar in 2000 si-a finalizat doctoratul in medicina la UMF Timisoara, iar din 2014 are si specializare in Medicina Legala.

Din 1998 pana in aprilie 2015 a fost vicepresedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Din noul Birou Executiv al CMR mai fac parte Prof. Dr. Emanoil Ceausu (Bucuresti), Dr. Calin Bumbulut (Satu Mare), Dr. Constantin Carstea (Brasov)– vicepresedinti si Dr. Gabriela Dascal (Constanta) – secretar general.

Presedintele Colegiului Medicilor Buzau, Dr. Ion Japie, face parte din Comisia de Jurisdictie a CMR.

 

Dr. Japie, Dr. PanaLa Buzau, noul Birou Executiv al Colegiului Judetean al Medicilor este format din Dr. Ion Japie – presedinte si reprezentant in Consiliul National al CMR. Dr. Japie  se afla la al doilea mandat in aceasta functie, iar medicii alesi in nul Coniliul Judetean l-au ales sa-i reprezinte de pe aceeasi pozitie si in urmatorii patru ani.

 Dr. George Vulpe este unul dintre vicepresedintii CJM si i s-a incredintat si functia de presedinte al Comisiei de Jurisdictie. Din aceeasi comisie mai fac parte medicii Ana Cristina Balan, Adriana Ciurea, Magdalena Dragu, Ion Tudose, Mario Constantinescu si Catalin Bostan.

Dr. Mihai Tache este vicepresedinte CJM si presedinte al Comisiei Profesionale, iar din aceeasi echipa mai fac parte medicii Aura Elena Daniliuc, Anemona Musat, Magdalena Dragiu si Mario Constantinescu.

Dr. Ion Tudose este vicepresedinte CJM si presedinte al Comisiei Economico-sociala si Asistenta de Sanatate, iar din aceeasi comisie mai fac parte medicii Anemona Musat si Ovidiu Ungureanu.

Dr. Serban Pana este secretarul CMJ si presedinte al Comisiei de Avizari-Acreditari, iar din aceeasi comisie fac parte medicii Adriana Ciurea, Anemona Musat, Ovidiu Ungureanu.

 

Dr. Ion Japie - presedinte Colegiu Medici Buzau

Dr. Ion Japie, presedinte Colegiu Medici Buzau

Dr. Ion Japie este medic primar ortopedie si traumatologie in cadrul sectiei cu acelasi nume a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, iar in  Colegiul Judetean al Medicilor a avut, de la infiintarea a cestui for profesional si pana acum, diferite functii de raspundere (vicepresedinte, presedinte sau membru al diferitelor comisii).

Sunt onorat de increderea pe care mi-au acordat-o colegii si de aceasta data si sper sa reprezint cu profesionalism, corectitudine si responsabilitate breasla din care fac parte si problemele ei, atat la nivel local cat si la nivel national. Voi incerca, pe cat va fi posibil, sa sustin si sa promovez drepturile si nevoile medicilor, mai ales in relatia cu institutiile cu care avem relatii de ordin administrativ (DSP, CJAS, Ministerul Sanatatii), dar si sa fiu un mediator intre diferitele specialitati rofesionale. Asta nu inseamna ca nu voi fi intransigent cu cei care nu-si respecta profesia. Nu in ultimul rand tin sa-mi exprim satisfactia ca am alaturi de mine o echipa in care am mare incredere, atat medici cu experienta cat si colegi tineri dintre care, probabil, la urmatoarele alegeri se va alege noul presedinte”, a declarat dr. Japie, pentru SanatateaBuzoiana.ro.

 Comentarii (1)

  1. Carnu Ileana spune:

    Acum trei ani am ajuns la spitalul judetean Buzau cu o fractura la mana dreapta. M-a consultat dr Japie, m-a surprins blandetea din vocea dansului si desi a fost destul de dureros, tonul, blandetea, delicatetea dr Japie a facut ca totul sa fie mai usor (punerea mainii in ghips).De astfel de OAMENI avem nevoie. La fel de delicat si bland este si dr Bostan chirurg la spitalul judetean. Spun asta in calitate de pacient. Daca ati sti d-stra ce mult conteaza pentru un pacient toate aceste manifestari de compasiune? Doctori care nu uita niciodata sa fie in primul rand OAMENI!

Adaugati un comentariu


 

*