ISU Buzău inaugurează un nou punct de lucru, în zona de sud-est a județului

La festivitatea care va avea loc în week-end sunt așteptați să participe secretarul de stat Raed Arafat, împreună cu comandantul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și șefi ai administrației locale.

 

De săptămâna viitoare, echipajele pompierilor și paramedicii de la SMURD vor ajunge mai repede la intervențiile la care vor fi solicitați în zona de sud-est a județului Buzău, datorită faptului că structura Inspectoratului pentru Situații de Urgență se va extinde cu un nou punct de lucru, care va fi inaugurat duminică, în localitatea Padina.

Astfel de puncte de lucru au mai fost deschise anterior la Pietroasele, Beceni și Nehoiu, inițiativa dovedindu-se una eficientă, întrucât timpii de intervenție au scăzut și astfel a crescut gradul se siguranță al populației din aceste zone.

La nivelul ISU s-a decis analizarea tuturor oportunităților pentru înființarea altor puncte de lucru similare în județ, un astfel de punct urmănd a fi inaugurat la sfârșitul săptămânii, în prezența mai multot reprezentanți ai autorităților centrale și locale. La eveniment sunt invitați secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, inspectorul general al IGSU – generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, împreună cu prim adjunctul său, colonelul Daniel Marian Dragne, prefectul Carmen Ichim, președintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, precum şi reprezentanți ai SC Hunt Oil Company of România, ai OMV Petrom  și ai administraţiei publice locale din comunele aflate în raionul de intervenţie arondat.

 

Inaugurarea punctului de lucru de la Padina va fi marcată printr-un ceremonial militar-religios la care vor lua parte invitații, urmând ca de la acel moment, noua unitate să devină operațională.

Aceasta va face parte din structura Detașamentului de Pompieri Buzău, urmând să deservească zona de sud-est a judeţului, care cupride comunele Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu cu cele 16 sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 22.852 de kilometri pătrați, cu o populaţie de 25.950 de locuitori.

În cadrul punctului de lucru de la Padina vor activa 24 de pompieri și paramedici SMURD, care vor avera la dispoziție două autospeciale de intervenție.

 

Una dintre autospeciale este destinată stingeri incendiilor, având capacitate mărită și fiind dotată cu accesorii pentru descarcerare și pentru acordarea primului ajutor medical, cealaltă autospecială este o ambulanță cu care paramedicii SMURD se vor deplasa la intervenții.

Tehnica de intervenție a punctului de lucru a fost donată de către SC Hunt Oil Company of România și OMV Petrom, în cadrul unui parteneriat public-privat încheiat între cele două societăți și Primăria Padina, împreună cu ISU Buzău. În cadrul aceluiași partenriat, administrația locală a pus la dispoziția ISU, cu titlu gratuit, spațiul necesar în care noul punct de lucru își va desfășura activitatea.

Prin deschiderea acestui punct se va reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 45 de minute la 24 minute, distanţa medie pe care o vor avea de parcurs echipajele, de la 41 de kilometri la 23 de kilometri şi implicit, se vor reduce și consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor din zona de sud-est a județului.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*