Drumuri Nationale si judetene blocate de viscol

11 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Viscolul a inchis trei autostrazi si 51 de drumuri nationale. Pe raza judetului Buzau sunt blocate patru drumuri nationale si 11 judetene. O femeie din Amaru a fost transportata cu ambulanta la Mizil, iar peste 600 de abonati din comuna Padina au ramas fara energie electrica.

 

ambulanta_zapada_SIM3803_a79b532b94Trei autostrazi si 51 de drumuri nationale sunt inchise, la aceasta ora, in judetele marcate de Cod portocaliu si Cod galben de viscol si ger. Potrivit dr. Raed Arafat, azi-noapte, peste 1.000 de oameni au fost salvati din nameti, 409 masini au fost deblocate si s-a intervenit in 24 de situatii de urgenta.

Patru drumuri nationale si alte 11 drumuri judetene din Buzau se numara printre acestea, astfel ca buzoienii sunt sfatuiti sa evite deplasarile, iar in caz de urgenta sa solicite ajutorul autoritatilor, la 112.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Buzau si toate institutiile cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta au avut grija, inca de ieri, ca gravidele, pacientii aflati in program de hemodializa si cei dependenti de aparate de oxigenoterapie sa fie transportati preventiv la unitatile spitalicesti specializate, iar persoanele fara adapost au fost duse la centrele de urgenta din Buzau si Rm. Sarat.

Cu o situatie mai speciala s-au confruntat intr-un caz mai special din Stalpu, pentru care ministrul Internelor, Carmen Dan, i-a cerut prefectului Aurelia Mitrea, sa se implice personal. Aceasta a format o comisie, din directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Buzau, managerul general al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau si primarul din Stalpu, pe care i-a trimis sa evalueze cazul medical, iar la fata locului s-au identificat doua persoane care sufera de insuficienta cardiaca si folosesc, la nevoie, aparat de oxigen. Asistate de asistentul comunitar si avand conditii bune de locuit, acestea au refuzat, sub semnatura, internarea in spital, ramanand in continuare monitorizate de autoritatile locale si de asistenta comunitara.

 

viscol buzauDin cauza conditiilor meteo nefavorabile – viscol si vizibilitate redusa, pentru siguranta participantilor la trafic, raman inchise circulatiei si 11 tronsoane de drum judetean, iar pe celelalte drumuri dinjudet se circula in conditii de iarna. Consiliul Judetean, prin firmele care au castigat licitatiile de deszapezire, actioneaza cu 22 de utilaje cu lama, o freza, 6 incarcatoare, un buldoexcavator si are pregatite 239 de tone de material antiderapant.

La aceasta ora sunt inchise Drumurile Nationale 2C – intre localitatile Costesti – Padina; DN2E85 – intre localitatile Rm. Sarat  si Caldarusanca; DN2B intre localitatile Buzau – Vizireni, Buzau – Spataru si DN22 intre localitatile Ramnicu Sarat – Baile.

Totodata, 11 drumuri judetene din zona de camp a judetului Buzau au fost inchise ca urmare a evolutiei vremii din ultimele ore. Este vorba de drumuri din zona de camp a judetului dar si drumul ce leaga soseaua europeana de comuna Blajani din cauza viscolului nu se poate interveni:

DJ 203I Cilibia – Caragele – Pogoanele – Lipanescu – Cotorca – limita judet

DJ 214A Caragele – Rusetu

DJ 102I Smardan – Mitropolia

DJ 203N Limita Jud Braila – Rusetu – limita Jud Braila

DJ 203C Florica – DN2E85 – Mihailescti – Campeni – Movila Banului

DJ 102H Amaru – Pitulicea – DN2E85 – Cotorca

DJ 203K DN2E85 – Robeasca

DJ 203D Smeeni – Scutelnici

DJ 203 DN2E85 – Balaceanu

DJ 220 Posta Calnau – Balaceanu

DJ 215A DN2E85 – Blajani

Totodata, peste 600 de abonati din comuna Padina au ramas, ca si la codul rosu de la sfarsitul saptamanii trecute, fara energie electrica.

 

ambulanta viscol3In cursul noptii, salvatorii de la Ambulanta si ISU au fost solicitati sa intervina pentru transportarea la spital a unei femei de 84 de ani din localitatea Amaru. Vreme de cateva ore salvatorii au incercat cu o ambulanta si cu o senilata sa ajunga la femeie insa fara succes. Intr-un final s-a luat decizia ca batrana sa fie preluata de un echipaj SMURD din judetul Prahova ea fiind ulterior transportata la spitalul din Mizil.

* In data de 11.01.2017, la ora 00:20, s-a primit un apel prin SNUAU 112 privind un auto cu 2 persoane blocat pe DJ 102H intre localitatea Pitulicea – DN2E85. S-a actionat pentru deblocare cu un utilaj din cadrul Sectiei Drumuri Judetene si cu utilaje din cadrul CLSU Glodeanu Sarat.

* In data de 11.01.2017, la ora 00:39, s-a primit un apel prin SNUAU 112 privind un auto cu 1 persoana blocata pe DN2C la 1km de localitatea Pogoanele. S-a actionat pentru deblocare cu un utilaj din cadrul Sectiei Drumuri Nationale si cu un utilaj din cadrul CLSU Pogoanele.

* In data de 11.01.2017, la ora 01:08, s-a primit un apel prin SNUAU 112 privind un auto cu 3 persoane blocat pe DJ 203 intre localitatea Movila Banului – Campeni. S-a actionat pentru deblocare cu un utilaj din cadrul CLSU Movila Banului, persoanele fiind preluate si transportate la Primaria Movila Banului.

* In data de 11.01.2017, la ora 01:12, s-a primit un apel prin SNUAU 112 privind un auto cu 4 persoane derapat in afara partii carosabile pe DN2E85 in dreptul localitatii Caldarusanca. S-a actionat pentru deblocare cu un utilaj din cadrul Sectiei Drumuri Nationale.

* In data de 11.01.2017, la ora 01:55, s-a primit un apel prin SNUAU 112 privind un auto cu 1 persoana ramas inzapezit intre localitatile Smeeni-Balaia. S-a actionat pentru deszapezire cu un utilaj din cadrul CLSU Smeeni.

* In data de 11.01.2017, la ora 02:10, s-a primit un apel prin SNUAU 112 privind un auto cu 3 persoane ramas inzapezit intre localitatile Pogoanele-Caltuna. S-a actionat pentru deszapezire cu un utilaj din cadrul Sectiei Drumuri Nationale.

* In data de 11.01.2017, la ora 03:12, s-a primit un apel prin SNUAU 112 privind un auto cu 2 persoane ramas inzapezit in apropierea localitatii Lipanescu. S-a actionat pentru deszapezire cu un utilaj din cadrul CLSU Scutelnici.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*