Cazurile medicale au deținut ponderea urgențelor din Buzău, în ultimele 24 de ore

27 februarie 2018 | 0 comentarii |

În ciuda vremii potrivnice, echipajele de la Ambulanță și SMURD nu au întâmpinat dificultăți majore în timpul intervențiilor și au reușit să răspundă prompt solicitărilor.

 

Update 14:40 În urmă cu puțin timp Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca mâine să se redeschidă toate școlile și grădinițele din județ, ca urmare a previziunilor meteo ce anunță o îmbunătățire a vremii. Întrucât mai există riscul ca în unele zone din județ, viscolul și temperaturile scăzute să creeze probleme, autoritățile au lăsat la latitudinea directorilor școlilor din aceste zone decizia de a menține suspendarea cursurilor, cu condiția să anunțe din timp familiile elevilor, dar și autoritățile. De asemenea, în zonele afectate de viscol, în cazul în care vor fi copii care nu vor merge mâine la școală, s-a luat decizia ca acestora s ănu le fie trecute absențe în catalog.

Tot în această dimineață, un autoturism și două camioane aparținând unei societăți comerciale au rămas blocate în zăpadă în pe un drum forestier din zona Bisoca, cei șase pasageri continuându-și deplasarea pe jos cale de circa 300 de metri, după care au solicitat ajutor pentru scoaterea vehiculelor. Pentru rezolvarea situației, la fața locului au fost deplasate două utilaje din cadrul Secției de Drumuri Județene, precum și utilaje ale firmei de care aparțin cele trei vehicule, ulterior conducătorii celor trei vehicule fiind amendați.

 

Județul Buzău a făcut față cu bine primelor 24 de ore de Cod Portocaliu de ger și viscol, nefiind consemnate situații deosebite, iar toate drumurile publice din județ rămânând deschise. Deși previziunile meteorologice în ceea ce privește temperaturile scăzute și vântul puternic însoțit de viscol s-au adeverit, pe parcursul primelor 24 de ore de la intrarea în vigoare a avertizării meteo, vremea rea nu a ridicat probleme deosebite, iar situațiile de urgență semnalate pe raza județului nu au depășit media zilnică obișnuită pentru această perioadă.

La ISU Buzău au fost consemnate 25 de situații de urgență, în 15 dintre cazuri fiind vorba de cazuri medicale ce au necesitat intervenția echipajelor de la SMURD, iar celelalte 10 situații de urgență au fost incendii izbucnite la locuințe, cele mai multe provocate de coșurile de fum defecte sau necurățate.

In ceea ce privește cazurile medicale, care au deținut ponderea situațiilor de urgență înregistrate în acest timp, a fost vorba de cazuri obișnuite, care se încadrează în rutina zilnică a echipajelor de la Ambulanță și SMURD.

 

Numărul intervențiilor echipajelor de la Ambulanță a fost de aproximativ 160, Rodica Corneci, purtătorul de cuvânt de la SAJ Buzău, declarând că media intervențiilor s-a situat în limitele obișnuite, la fel și patologia cazurilor pentru care s-a intervenit. Excepție face un singur caz, al unui pacient cu degerături la nivelul membrelor superioare și inferioare, datorate expunerii îndelungate la temperaturile scăzute de afară.

Nici la Spitalul Județean Județean, înrăutațirea vremii nu a dus la creșterea numărului de pacienți, patologia cazurilor prezentate în ultimele 24 de ore la UPU fiind cea obișnuită, fără a se constata o creștere a numărului de pacienți cu fracturi, degerături, hipotermie sau afecțiuni cronice care s-au acutizat din cauza expunerii la temperaturile scăzute de afară.

 

La UPU au fost aduși și doi oameni ai străzii, gasiți în zona Gării, care nu au rămas însă internați în spital, fiind direcționați către centrul de zi și de noapte pentru persoanele fără adăpost.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Adriana Bunilă, la SJU Buzău „se află, în prezent, 53 de pacienți care au nevoie de dializă și au fost aduși aici din timp, odată cu intrarea în vigoare a avertizării meteo, cărora li se adaugă alți 9 pacienți care au nevoie de oxigen. Totodată, la Maternitate se mai află 12 gravide care au fost transportate din zonele care riscau să ramână izolate, una dintre acestea născând chiar la câteva ore după ce a ajuns la unitatea medicală”, a detaliat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, menționând că unitatea medicală este pregătită să facă față valului de ger anunțat pentru întreaga săptămână.

Conducătorilor auto li se recomandă să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar și numai după informarea prealabilă despre situația drumurilor în zonele în care doresc să ajungă. „În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.), iar dacă au de făcut un drum mai lung, să se imbrace gros și să aibă la ei pături, alimente, apă și un telefon mobil cu adaptor la priza autoturismului, să poată cere ajutor, în caz de nevoie”, avertizează poliţiştii.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*