Pacienții buzoieni din categoriile de risc, internați la SJU sau transportați la rudele din oraș

O mare parte dintre femeile gravide în ultimul trimestru de sarcină și dintre pacienții dependenți de oxigen au preferat să rămână însă la domiciliu.

 

Astăzi, până la ora 15.00, Buzăul și alte județe din sudul țării se află în plin cod portocaliu de ninsori și viscol, la nivelul județului, fenomenele meteo anunțate începând să se manifeste puțin după miezul nopții.

Așa dupa cum Sanateabuzoina.ro anunța ieri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a avertizării meteo, iar după sedința ce a avut loc la sediul Consiliului Județean s-a trecut la punerea în practică a măsurilor stabilite pentru a face față noului val de ninsori.

Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a fost activat începând cu ora 23.00, fiind asigurat serviciul de permanenţă la nivelul tuturor unităţilor administrativ-teritoriale.

S-a trecut, de asemenea la identificarea, preluarea şi transportarea la centrele de primire de zi şi de noapte a persoanelor fără adăpost, dispunându-se și prelungirea perioadei de spitalizare pentru persoanele considerate cazuri sociale şi internate la acest moment, până la expirarea avertizării meteo.

 

Totodată, a fost demarată operațiunea de transportare şi internare în unităţile sanitare de profil a femeilor aflate în ultimul trimestru de sarcină, a pacienţilor dializaţi și a celor dependenți de oxigen, în cazul în care exista riscul ca aceştia să rămână izolaţi ca urmare a fenomenelor meteo extreme.

Astfel, din 80 de pacienți dializați, provenind din mediul rural, până la momentul declanșării codului portocaliu, 46 au fost transportați și internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, 17 au fost cazați la rude din oraș, 16 au refuzat internarea, iar o persoană nu a fost găsită la domiciliu.

De asemenea, din 36 de gravide aflate în ultimul trimestru de sarcină sau care figurează în evidențe ca având sarcini cu risc, doar 4 au acceptat să fie transportate și internate la Maternitatea Buzău, iar  din 75 de pacienți dependenți de oxigen, doar doi au acceptat să fie transportați și internați la SJU Buzău.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis și suspendarea cursurilor în cursul zilei de azi pentru 39 de școli din județ, școli aflate în comunele Amaru, Balta Albă, Bălăceanu, Boldu, Brădeanu, C.A. Rosetti, Cilibia, Cochirleanca, Costeşti, Florica, Gălbinaşi, Gherăseni, Ghergheasa, Glodeanu Sărat, Glodeanu Siliştea, Largu, Luciu, Mihăileşti, Movila Banului, Padina, Poşta Câlnău, Puieşti, Racoviţeni, Râmnicelu, Robeasca, Ruşeţu, Săgeata, Săhăteni, Scutelnici, Smeeni, Stâlpu, Ţinteşti, Vadu Paşii, Valea Râmnicului, Vâlcelele şi Ziduri.

La acest moment, sute de polițiști, jandarmi și angajați din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt mobilizați, fiind pregătiți să intervină în cazul în care situația o va impune, efectivele putând fi suplimentate, în caz de nevoie.

Deocamdată nu au fost semnalate situații deosebite, dar autoritățile rămân în alertă până la ora 15.00, atunci când va expira avertizarea meteo. Pe toate drumurile din județ se circulă în condiși ide iarnă, fără restricții, cu excepția DN22 B Râmnicu Sărat – Brăila, în cazul căruia este restricționată circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*