Avalanșă de pacienți copii la secția de Ortopedie a SJU Buzău

Din fericire, până acum nu s-au consemnat cazuri grave, fiind vorba doar de traumatisme ușoare, cauzate în mare parte de căderea pe gheață.

 

Capriciile vremii nu au provocat foarte mari probleme de sănătate buzoienilor până acum, iar activitatea secției UPU și a celorlalte secții din cadrul SJU Buzău nu a fost dată peste cap din cauza afluxului mare de pacienți. Se pare însă că ninsoarea din ultimele zile a schimbat puțin lucrurile, chiar dacă nici de această dată situația nu este una foarte gravă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la Secția  Ortopedie a spitalului s-au prezentat circa 30 de pacienți, în toate cazurile fiind vorba despre copii. Toți prezentau traumatisme ușoare, suferite în urma căzăturilor pe gheață, după ce s-au grabit să profite din plin de zăpada căzută în ultimele zile. A fost vorba de accidentări ușoare, suferite la joacă, medicii precizând că nu au avut de-a face cu fracturi și niciunul dintre pacienți nu a necesitat internare. Neobișnuit a fost doar numărul mare de copii ajunși într-un interval atât de scurt la secția respectivă. Pentru că până mâine după-amiază se mai anunță un nou val puternic de ninsori, iar temeperaturile scăzute vor favoriza formarea poleiului, medicii ortopezi recomandă mai multă atenție, atât din partea copiilor cât și a părinților, care trebuie să îi supravegheze mai atent atunci când ies cu ei să se bucure dezăpadă.

 

În rest, în ultimele zile, la secția de Ortopedie s-au mai prezentat aproximativ 40 de pacienți cu diverse traumatisme rezultate tot ca urmare a căderii pe gheață, însă nu au fost semnalate cazuri deosebite care să necesite intervenții chirurgicale complexe. Acestea sunt singurele probleme de sănătate mai serioase cauzate de vremea rea din ultima perioadă, iar buzoienii mai au de făcut față câtorva zile de ninsoare și temperaturi scăzute, după care, de la jumătatea săptămânii viitoare, este de așteptat ca vremea să se încălzească, dacă se vor adeveri prevuziunile meteorologilor.

La spital au mai ajuns, zilele acestea, și câțiva pacienți care reprezentau cazuri sociale, fără a avea probleme deosebite de sănătate, fapt pentru care au fost redirecționați către adăpostul special din administrarea Primăriei.

În acest timp, autoritățile locale se pregătesc să înfrunte codurile galben și portocaliu de ninsori și viscol anunțate pentru perioada următoare. Astfel, în această după-amiază, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat pentru stabilirea măsurilor ce vor fi luate de autoritățile locale pe durata avertizării meteo, membrii comitetului au participat și la videoconferința organizată de conducerea Ministerului Administrației și Internelor, cu toți prefecții și factorii responsabili din județele aflate sub cod galben și portocaliu.

 

Pentru județul Buzău, avertizarea meteo cod galben de ninsoare și viscol va intra în vigoare în această după-amiază, urmând ca spre seară, fenomenele meteo să se întețească, astfel că averizarea se va transforma în cod portocaliu, care va fi valabil până mâine, la ora 15.00.

În aceste condiții, autoritățile au decis suspendarea cursurilor, vineri, în 39 de școli din comunele din sudul județului, unde condițiile meteo din această seară se așteaptă să fie extreme, însă școlarii și preșcolarii din celelalte localităși și din municipiul Buzău vor merge la cursuri.

În același context, medicii ne reamintesc să evitatăm expunerea, timp îndelungat, la temperaturile scăzute, recomandând mai ales pacienților cu boli cronice și persoanelor vârstnice să nu se aventureze pentru perioade lungi afară din casă și să poarte îmbrăcăminte adecvată. Cei care suferă de afecțiuni cronice sunt sfătuiți să-și ia tratamentul recomandat de medicul curant și să respecte recomandările acestuia. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, vor evita deplasările și frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*