ISU Buzau isi deschide al treilea punct de lucru din judet, la Nehoiu

Inaugurarea va avea loc maine, iar noul punct va deveni imediat functional, deservind orasul Nehoiu si comunele Gura Teghii si Siriu.

 

pompieri-smurdMaine, incepand cu ora 14.00, va fi inaugurat al treilea punct de lucru deschis in judet de ISU Buzau, Acesta urmand sa deserveasca orasul Nehoiu si comunele Siriu si Gura Teghii, zone in care echipajele de interventie vor ajunge mult mai repede decat o faceau pana acum, dat fiind ca distantele pe care le vor avea de parcurs vor fi mai scurte.

Datorita noilor dotari primite in cadrul unui program regional cu finantare europeana, ISU Buzau are posibilitatea sa isi extinda numarul punctelor de lucru in judet, astfel incat echipajele de interventie ale pompierilor si cele de la SMURD sa ajunga mai repede in zonele aflate la distante mai mari fata de cele trei subunitati existente la Buzau, Ramnicu Sarat si Maruntisu. Astfel, daca pana in toamna, din structura ISU Buzau faceau parte doar aceste trei subunitati, din luna septembrie a anului trecut, la Pietroasele functioneaza si primul punct de lucru din judet al inspectorarului, structura care apartine subunitarii de la Buzau. Initiativa infiintarii acestui punct de lucru si-a dovedit in scurt timp eficienta, astfel ca responsabilii din conducerea ISU Buzau au cautat noi oportunitati de extindere, in alte zone ale judetului. In urma cu o luna a fost deschis un alt punct de lucru de acest gen la Beceni, iar maine va fi inaugurat cel de-al treilea, de la Nehoiu.

 

pompieriConform datelor furnizate de ISU Buzau, noul punct de lucru fi deservit de 15 pompieri si va  dispune de o autospeciala de stingere cu apa si spuma de capacitate marita, echipata si cu accesorii specifice pentru descarcerare si acordarea primului ajutor medical. Asadar, pompierii care vor fi dislocati aici, de la detasamentul Ramnicu Sarat, vor putea indeplini si misiuni medicale, insa pentru situatiile in care va fi necesar transportul pacientilor va fi nevoie de o ambulanta solicitata de la alte unitati, intrucat autospeciala de la Nehoiu nu este dotata si pentru transportul victimelor.

Raionul de interventie al punctului de lucru ce va fi inaugurat maine include orasul Nehoiu si comunele Gura Teghii si Siriu, cu cele 22 de sate apartinatoare, insumand o suprafata de circa 82.000 de hectare, cu o populatie de aproximativ 17.800 de locuitori.

 

pompieriMisiunile pompierilor de la Nehoiu vor include un grad de dificultate mai ridicat, intrucat in raza lor de interventie se afla numeroase localitati izolate si zone greu accesibile, din acest punct de vedere fiind esential ca distantele pe care le au de parcurs echipajele de interventie sa fie cat mai scurte.

Prin deschiderea acestui punct de lucru se va reduce timpul mediu de raspuns la situatiile de urgenta de la 34 de minute la 22 de minute, distanta medie de la 26 de kilometri la 13 kilometri si, implicit, consumurile de carburant, crescand astfel nivelul de siguranta si protectie a comunitatilor.

Ca si in cazul celorlalte doua puncte de lucru deschise anterior, la Pietroasele si Beceni, spatiile necesare desfasurarii activitatilor specifice pompierilor de la Nehoiu au fost puse la dispozitie  gratuit, de administratia locala.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Catalina spune:

    Domnul Primar ar fi trebuit sa creeze niste conditii decente pentru acesti Pompieri care isi risca viata pentru a ne salva pe noi. Din cate am auzit, nici macar cu var nu s-a dat. O fi considerat d-nul Primar ca microbii din vechiul Spital au murit. Poate il indruma cineva sa faca o vizita la Beceni. Sa vada acolo ce inseamna un punct de lucru pentru Pompieri. Rusine d-lui Primar. Si cinste Pompierilor care doresc sa-si faca meseria indiferent de ce conditii li se ofera.

Adaugati un comentariu


 

*