Școala de Pompieri își deschide porțile și pentru candidații de sex feminin

Începând cu următoarea sesiune de admitere, fetele vor putea candida la comun cu băieții pe locurile scoase la concurs.

 

Veste bună pentru tinerele care doresc să urmeze cariera de pompier sau de specialist în protecție civilă, meserii care până acum erau doar apanajul bărbaților, singura școală de formare a profesioniștilor în aceste domenii fiind accesibilă doar candidaților de sex masculin.

Lucrurile se vor schimba însă odată cu viitoarea sesiune de admitere, care va avea loc în luna ianuarie a anului viitor, pentru prima dată fiind acceptate să participe la concurs și candidatele de sex feminin.

Anunțul oficial a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne, care precizează ca nu va exista o delimitare a locurilor pentru băieți și a celor pentru fete, toți candidații urmând să concureze la comun pe cele 300 de locuri care vor fi disponibile în această sesiune. Dintre acestea, 275 de locuri sunt pentru specializarea de subofițeri pompieri, iar diferența de 25 de locuri, pentru maiștri militari auto.

 

Nu va exista niciun fel de discriminare între candidații sexe, atâ bărbații cât și femeile trebuie să îndeplinească aceleași condiții pentru a se înscrie la concurs, cele care au fost impuse și până acum, în sesiunile anterioare, atunci când nu au avut acces la cursurile școlii de pompieri.

Astfel, candidatele, ca și candidații, trebuie să aibă 18 ani împliniți, diplomă de bacalaureat, să nu fie urmăriți penal, iar media generală la purtare în timpul liceului nu trebuie să fie mai mică de 9.00.

Examenul de admitere se va da în luna ianuarie a anului viitor, iar cursurile vor începe o lună mai târziu, în februarie, urmând a se finaliza în luna decembrie a aceluiași an.

Buzoienii și buzoiencele interesați să urmeze cursurile Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecției Civilă de la Boldești se pot înscrie până pe data de 15 noiembrie la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neron Lupașcu.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*